Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Aizdevēji neļauj īstenot projektu policistu darba apstākļu uzlabošanai

Iekšlietu ministrija pēc starptautisko aizdevēju ieteikuma pārtraukusi publiskās un privātās partnerības projektu policistu darba apstākļu uzlabošanai Valmierā, Dienai pavēstīja Iekšlietu ministrijā (IeM).Ministrija saņēmusi Finanšu ministrijas informāciju, ka starptautiskās aizņēmuma programmas partneri neatbalsta IeM ieceri noslēgt publiskās un privātās partnerības līgumu par Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes administratīvo ēku kompleksa būvniecību Valmierā.

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (Vienotība) izteikusi nožēlu, ka līdz ar to nebūs iespējams realizēt projektu, kurš būtu nozīmīgs policistu darba apstākļu uzlabošanai. No projekta īstenošanas ieguvēji būtu bijuši gan iedzīvotāji, kuri vienkopus varētu saņemt kvalitatīvus pakalpojumus, gan iekšlietu nozares darbinieki, kuriem tiktu nodrošināti civilizēti darba apstākļi, norādīja L.Mūrniece.Pašreizējā VP Vidzemes reģiona pārvaldes infrastruktūra - administratīvās telpas un īslaicīgās aizturēšanas izolatoru telpas - ir fiziski un morāli novecojušas: tās atrodas sliktā tehniskā stāvoklī, kā arī neatbilst prasībām, kas saistītas ar piecu reģionu modeļa izveidi. Šis modelis paredz, ka visi IeM dienesti reģionos tiek izvietoti kompakti vienā ēku kompleksā. Lai uzlabotu policistu darba apstākļus Valmierā, IeM meklēs citus risinājumus.Valdība novembrī atbalstīja IeM ieceri slēgt publiskās un privātās partnerības līgumu ar SIA Arčers, uzdodot IeM sākt sarunas ar Starptautisko Valūtas fondu par projekta virzīšanu. IeM, virzot šo jautājumu Ministru kabineta komitejā, norādīja, ka tai saistībā ar iecerēto būvobjektu finansiālas saistības sāksies tikai 2013.gadā. Ar konkursā uzvarējušo Arčeru bija plānots slēgt līgumu par 17,99 miljoniem latu (25,6 miljoniem eiro), ieskaitot pievienotās vērtības nodokli, ziņo aģentūra BNS.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas