Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Aizdevēji neuzskata, ka 2011.gada budžets jāizstrādā pirms Saeimas vēlēšanām

Starptautiskie aizdevēji neuzskata, ka 2011.gada valsts budžets Saeimā būtu jāiesniedz pirms oktobrī gaidāmajām parlamenta vēlēšanām, bet Valda Dombrovska (JL) valdībai jāpaveic nākamā gada budžeta tehniskās sagatavošanas darbs.

To šodien žurnālistiem atzina Eiropas Komisijas (EK) misijas vadītājs Gabrielle Džudiče, kurš kopā ar Starptautiskā Valūtas fonda, EK, Pasaules Bankas un Zviedrijas valdības pārstāvjiem uzturējās Latvijā pārskata misijā.

Diena jau vēstīja, ka ar starptautiskajiem aizdevējiem ir panākta vienošanās, ka, lai 2011.gada valsts budžeta deficīts nepārsniegtu 6% no iekšzemes kopprodukta (IKP), veidojot nākamā gada budžetu, būs nepieciešams nodrošināt konsolidāciju 395 – 440 miljonu latu apmērā.

G.Džudiče uzsver, ka apņemšanās nodrošināt budžeta deficītu ne vairāk kā 6% apmērā no IKP ir svarīga, lai atjaunotu finanšu tirgu uzticību Latvijai, bet tādēļ nav nepieciešams sasteigt 2011.gada budžeta veidošanu.

«Līdz vēlēšanām būs paveiks lielākais tehniskais darbs, bet nākamā valdība varēs veidot politiku un stratēģiju,» viņš teica.

Jāatgādina, ka saskaņā ar starptautiskajiem aizdevējiem dotajiem solījumiem šogad valsts budžeta deficīts nedrīkst pārsniegt 8,5 % no IKP, bet nākamgad – 6% no IKP. 2012.gadā valsts budžeta deficītam nevajadzētu pārsniegt Māstrihtas kritērijos noteiktos 3% no IKP.

Saeimā patlaban tiek skatīti opozīcijas ierosinātie likuma «Par budžeta un finanšu vadību» grozījumi, kas paredz, ka budžeta projekts parlamentā ir jāiesniedz līdz 1.septembrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Būvniekam Velve sākts tiesiskās aizsardzības process

Saistībā ar VSIA Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) lēmumu par līguma pārtraukšanu ar būvkopmāniju SIA Velve par PSKUS A2 korpusa būvniecību kompānijai sākts tiesiskās aizsard...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas