Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Aizdomas, ka pazuduši internetā saskaitīto cilvēku dati

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
duraciņš
d
gan jau atklāsies ne tikai tādi vien brīnumi.
dasry
d
nepiedalisos - boikots - ka nevardarbiga protesta forma- si jau 20 g nav mana latvija- lai nak cik grib teiksu ka aizbraucis ---
a13
a
Interesanti, kā viņi secināja, ka deputāts/valsts prezidents ir nepareizi norādīti dati. Tajās anketās nekur nav tekts, ka viņi ir Latvijas valsts prezidenti, vai Saeimas deputāti. Varbūt kāds ir deputāts Lietuvā/Igaunijā/ kaut vai Mozambikā :) ================================================ Tepat prezidentu gana - bobsleja u.c. federācijām ir prezidenti, ģeneralsekretāti, gan jau arī, teiksim, aišas fanu klubam tāds ir ;)
Oskars
O
FORŠI , tad droši varu cerēt kad dabūšu 10 miljonus !!!!!!
kindzuls
k
virsrakstam vajadzēja būt "Aizdomas, ka tautas skaitīšanas dati nonākuši Krievijas un Ķīnas kriminālo grupējumu rokās". Tad varbūt labāk izdotos uzkurināt paniku. Jo katram zīdainim skaidrs, ka tie skaitītāji, kas nākuši apsekot jau pašsaskaitītās vietas nāk laupīt, balstoties uz vērtīgajām ziņām par kārdinošo laupījumu
He he...
H
Redz , kur kājas dīgst.... he he... Vienotības firmiņa.... hi hi... _________________________________________ Vienotības apkalpotājiem veicas valsts pasūtījumos GfK priekšvēlēšanu kampaņas laikā veica aptauju, iedzīvotājiem lūdzot izvēlēties starp atbalstu vienam no diviem iespējamiem premjera kandidātiem – vai nu Valdim Dombrovskim (Vienotība) vai Jānim Urbanovičam (Saskaņas centrs). Šī aptauja bija viens no Vienotības kampaņas centrālajiem elementiem, ap ko tika veidota arī politiķu retorika. Skrūzkalne atzīst, ka līgums par šīs aptaujas veikšanu slēgts starp GfK un Jauno laiku, bet neatklāj, kādu summu politiskais spēks par to samaksājis. „Līgumā ir ierakstīts, ka tā ir konfidenciāla informācija, un mēs to atklājam tikai pēc valsts iestāžu pieprasījuma.” Fakts, ka kādu politisko spēku apkalpojusi firma pēc vēlēšanām ieguvusi ar šo partiju saistītas valsts iestādes pasūtījumu, liek uzdot jautājumu, vai par šo naudu daļēji netiek apmaksāti priekšvēlēšanu pakalpojumi, ja par tiem samaksāts mazāk par tirgus cenu. „Tā bija pietiekami liela summa,” šādas aizdomas noraida Skrūzkalne. Šobrīd GfK vēl aizvien turpina veikt Vienotībai socioloģiskos pētījumus, tiesa, vairs ne pa tiešo slēdzot līgumu ar šo apvienību vai kādu no tajā ietilpstošajām partijām, bet caur Vienotības priekšvēlēšanu kampaņas veidotājam Aināram Ščipčinskim piederošo reklāmas aģentūru McCann Erickson Riga, kurai ir līgums ar Vienotību.
Biete
B
Kā kaut kāds skaitītājs papūš, ka dati pazaudēti, uzreiz " Dienā " parādās ziņa, ka visi iesūtītie dati pazuduši. Parasts skaitītājs jau to nemaz nevar zināt, viņš apstaigā adreses, kuras tam iedod. Visticamāk, cilvēki tiešām neatķesēja, ka saskaitījušies visi. Es gandrīz arī to palaidu garām.
He he...
H
Un tu gribi teikt, ka tā nav valsts naudas izšķērdēšana, ka uztaisīja jenotu sponsori nederīgas programmas un vēl tagad bāž batonus , lai visu noslēptu.... he he... apkaunies jenotu faniņ... hi hi...
Viedoklis
V
Šie cilvēki, visticamāk, nav atķeksējuši to, ka internetā saskaitījušies visi mājsaimniecības locekļi. Mana mamma, piemērma, neko tādu nav atķeksējusi, lai gan saskaitījās gan viņa, gan tēvs. Nevajag tik augstu vērtēt to cilvēku prasmes, kas skaitījās internetā. Anketas jautājumus nemaz tik vienkārši nevarēja saprast, lai to patstāvīgi izdarītu bez kļūdām.
Amen
A
daži aptaujas jautājumi un sniegto atbilžu izvēlne tiešām mulsināja. izkārtojums nav no vienkāršākajiem. tur pat pieredzejis lietotājs apjuktu. bet nu ja 650 (dalām ar 3 vidēji) ir pieskaitīti, tad var uzsktīt ka ir ok laikam. tikai ciķ tās atbildes tur būs korektas , grūti teikt. kārdinājums sevi ierakstīt Rīgas pils laukuma ēkā vai uztaisīt mega ģimeni ar 30 cilvēkiem bija neparasti liels :DDD
Amen
A
piekrist tev varētu, ja nebūtu sajūta, ka no CSP puses šoreiz kaut kas tiešām ir sagājis grīstē. ceru ka tas nav masu mediju radīts iespaids. otra lieta, pārsteidz diezgan lielais saskaitīto skaits 650k rupji rēķinot. sanāk, ka palikusi knapi puse vēl. tātad arī tautas skaitītājus vajag mazāk. a nauda ta ir iedota jau :D
falšs
f
Kaut kā tachu to tautas genocīdu ir jānoslēpj. Tāpēc arī nāk divreiz skaitīt. Patiesībā Latvijā ir mazāk par 1 700 000 cilvēku, orientējoši, protams.
Blūmentāls
B
CSP un GFK ir aptaisījušies līdz ausīm . Nekompetences līmenis lieliski ilustrē valsts pārvaldes kopējo līmeni. Fenomenāla paviršība, nespēja izdarīt salīdzinoši vienkāršas lietas ( CSP ir veikusi ne vienu vien tautskaiti) un kāre "apgūt" naudu.
nomalis
n
Pilnīgi pieļauju, ka minētā anketa var samulsināt cilvēkus, kas ikdienā internetu nelieto. Piemēram, joprojām mīklains liekas jautājums: ''Vai jūsu mājsaimniecībā neatrodas vēl kāda mājsaimniecība?" Jautājums ir kļūdains. Tikpat labi varētu jautāt: "Vai jūsu ģimenē dzīvo vēl kāda ģimene?" Tad laikam varētu atbildēt, piemēram: ''Jā, divi kāmīši - puika un meitene..." vai ''Tarakāni un peles!'' Un ne citādi... Jo tādi viena ranga objekti mūsu visumā nevar atrasties viens otrā, mūsu mājsaimniecības taču nav ''matrjoškas''!
kāmis
k
GfK CR Baltic vienkarši dzena skaitītājus, lai ar garantiju ,ka neviens neprasīs naudu atpakaļ. bet idejiski tiem skaitīšanas organizātoriem , kas nejēdz paskatīties cik latvija ir neta liteotāju , pirms slēdz līgumus, vajadzētu pa muti. ieteicams ar kāju, un vismaz divreiz.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas