Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Aizstāv tikai cittautiešus

Latvijas Krievu savienība saredz iespēju paplašināt savu vēlētāju daļu, uzsverot, ka tā ir vienīgais politiskais spēks, kas iestājas par cittautiešu interešu aizstāvību. To pagājušās nedēļas nogalē Latvijas Krievu savienības (LKS) kongresā akcentēja arī partijas līdere, Eiropas Parlamenta deputāte Tatjana Ždanoka. Viņa, tāpat kā vēl vairāki delegāti, lika noprast, ka konkurenti no partijas Saskaņa neaizstāv krievvalodīgos.

Viens no Saskaņas politiskajiem veterāniem Saeimas sekretārs Andrejs Klementjevs Dienai atzina, ka Saskaņa nav partija tikai cittautiešiem, jo uzrunā visus Latvijas iedzīvotājus. "Mēs esam sociāldemokrātiska partija, kas cenšas noņemt etnisko balsojumu par sevi, aicinot vēlēt nevis par tautību, bet par ideoloģiju," Dienai sacīja Klementjevs. Tajā pašā laikā par Saskaņu balso arī daudzi cittautieši, un Saeimā likumdošanas procesā partija nepieļaus, ka tiktu ierobežotas nepilsoņu tiesības, teica Klementjevs.

LKS līdere Ždanoka, kura Eiropā pārstāv Zaļo un Eiropas Brīvās apvienības grupu, teica, ka aizvadītajā gadā ir bijušas gan uzvaras, gan zaudējumi. Jāatgādina, ka partija saglabāja pārstāvniecību EP, taču Saeimas vēlēšanās tā nesasniedza pat 2%, ko jāpārvar, lai pretendētu uz valsts finansējumu. Panākumi EP vēlēšanās varētu būt saistīti ar Ždanokas kā līderes personību un to, ka viņa atrada iespēju uzrunāt cittautiešus krievu auditorijai adresētajos medijos.

Tiklab tam iemesli meklējami arī Saskaņas ne pārāk veiksmīgajā EP vēlēšanu kampaņā, ko ir atzinusi arī partijas vadība. Arī Saskaņa EP ieguva tikai vienu vietu cerēto trīs mandātu vietā. "Ja mēs pieļausim kļūdas, tad mūsu vēlētājs var meklēt citu partiju," atzina Klementjevs.

Visu Ināras Egles rakstu Aizstāv tikai cittautiešus lasiet pirmdienas, 23.marta laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas