Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Aizstāvot dzīvniekus, sodīs bargāk

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
zvirbulēns
z
Nu tak pareizi tu spried. Vēl būtu jāaizliedz bērniem līdz 14 gadiem krāmēties pa komjūteru.
džordžija
d
Puiši, nu gan aizrunājāties! Viens par vanagu sterilizāciju un dzīvnieku aizstāvjiem kā latentiem mizantropiem, otrs par asins atriebību un ko tik ne. Jauku vakaru, paskatieties, vai nerāda kādu filmu par delfīniem :)
pmlks
p
par TV! Ļoti iesaku vēlreiz rūpīgi pārdomāt TV ziņu pārraižu izmantošnau savu bērnu audzināšanas nolūkos! Tu ļoti riskē. Bērna psihe tiek pakļauta nevajadzīgam un neattaisnotam stresam. reportieru, aculiecinieku emocijas, bieži ir pārspīlētas, sakāpinātas. Kadrā ļoti bieži tiek pat garīgi nelīdzsvarotas personas, jo pārsvarā tās arī ir visādu sūdzību rakstītājas. Tas noteikti nav labi. Tu pati teici, ka bērns pēc tam ilgi murgoja. Vai bērna murgi būtu mazāki, ja tu pateiktu, ka slikto onkuli labie policisti ir nošāvuši par sodu? Vai sods šai gadījumā ir jāuztver kā kaut kas līdzīgs asins atriebībai pie primitīvajām tautām? P.S. vai vēl skaudrākai realitātei nevēlies ar savu bērnu kopā skatīties tās debīlās dokumentālās filmas par Krievijas maniakiem un izdzimteņiem?
eh
e
Tikai aizmirsi piebilst cik tad tā "sterilizācija", maksā. likums jau nav rakstīts tikai rīdzeniekiem , bet visai valstij. padomā arī par lauciniekiem. jeb teiksim ja no sētas vārna vai vanags nes vistas prom. Ko tad? Noķert vārnu un sterilizēt? nošaut jau nedrīkst- ieliks vēl cietumā! es redz par ko. šis likums ir formāli uzrakstīts un formāli izmantots. Teiksim tā , izlases kārtā! Dzīvē jau ir daudz plašāka un situācijas nebeidzas tikai ar Rīgas daudzstāvu pagalmiem. Arī suņi un kaķi nav vienīgie dzīvnieki. Un ko darīsim ar žurkām, pelēm, kurmjiem? Galēt jau nost nedrīkst! gaida cietums. tā iedomājos teiksim ,to vīru , kurš nolaida Imantā šuneli pa miskastes vadu. Cik ilgi "dzīvnieku aizstāvji" izturētu ja pašiem būtu jādzīvo blakus? iedomājieties dienu un nakti blakus aiz sienas žvankst. Sienas ta plānas. Saimnieki iet uz darbu, suns no garlaicības visu dienu gaudo. kaut ko mēģini pateikt kaimiņam , tas aizsūta tik tālu , ka atpakaļ ceļu nevar atrast! Skaidrs ka kādā brīdī vadzis lūzt. Brīnums , kā tas vīrs pašu saimnieci neiestūķēja atkritumu vadā. Un tādu piemēru ir tūkstošiem. Un tur jau nav dzīvnieki vainīgi, bet viņu saimnieki.Bet vispār liekas situāciju visprecīzāk raksturo kaut ku lasīta atziņa- "Dzīvnieku aizstāvju lielākā problēma ir tā ka viņi nevis mīl dzīvniekus, bet neieredz cilvēkus."
džordžija
d
Pmlks! Ziņas vispār nav izklaide :) Lai Tevi pilnīgi izbiedētu, teikšu, ka mēs ar bērniem tās bieži skatāmies kopā un runājam par visu redzēto. Jo viņi dzīvo tieši šajā pasaulē. Starp citu, pēc minētā sižeta man meita (8 g.) jautāja: " Viņus taču ieliks cietumā, vai ne?" Resp., viņa ar to domāja, ka par kaut ko tādu jāsaņem nopietns sods. Vai tā notika? Un Tu taču labi saproti, ka runa nav par austerēm, vai ne? d3o! Lūdzu, aizmirsti "kaķēnu jūras skolu"! Ir pieejama sterilizācija.
d3o
d
1) dzīvnieka nogalināšana*; ________________________ bet ko iesākt ar ģeometrisko progresiju, kādā tie dzīvnieki vairojas?? Ja par kaķēnu jūras skolu liks cietumā, tad drīz lelākajā daļā mājsaimniecību būs pa kādam cietumniekam.
pmlks
p
Tieši tā! Vecākiem būtu jāsaprot, ka ziņas nav maziem bērniem piemērota izklaide! jebkurš iesācējs žurnaļuga zin, ka vislabāk pārdot var sliktās ziņas! Jebkurš TV cīnās pirmkārt par skatītāju! TV režisori un reportieri apzināti dramatizē notiekošo, lai paspilgtinātu emocionālo iedarbību uz skatītāju, lieto īpaši piemeklētu satraucošu fona mūziku, kas iedarbojas uz psihi uzbudinoši. Žēl, ka tu pakļauj savus bērnus apzinātam stresam. tā otrā piezīmīte ir "tīrā ūdens demagoģija" ! Ir daudzas situācijas, kad jarīkojas cietsirdīgi pilnīgi pamatoti! Piemēram, apturot bruņotu varmāku, nogalinot traku dzīvnieku, nokaujot vistu, lai to noplūktu un izvārītu, iemetot dzīvus vēžus verdošā ūdenī, norijot dzīvu austeri, lauka apstākļos sniedzot pirmo medicīnisko palīdzību (sirds masāžu parasti pavada lauztas ribas) utt, utm!
džordžija
d
Divas mazas piezīmes un viens jautājums. Viena - tā ir savā ziņā jautra ideja: sodīt vecākus par to, ka viņi bērnu klātbūtnē skatās ziņu raidījumus :) Otra - nav PAMATOTAS un NEPAMATOTAS cietsirdības, ir tikai cietsirdība. Jautājums: par ko īsti strīdamies? -Taču ne par to, ka nav vērts pārskatīt administratīvo sodu robežas?
pmlks
p
sveiks! :) tevi pat komentēt nav jēgas, jo tev jau nav nekāda viedokļa! Tu tikai reflektē avīžnieku veidoto pūļa viedokli!
pmlks
p
tiešas sakarības starp cietsirdību pret dzīvniekiem un bērniem NAV! ŠĀDU SAKARĪBU IZDOMĀŠANA IR LĒTS UN UZ PLIKĀM EMOCIJĀM BALSTĪTS APGALVOJUMS! Par alkoholiķiem, narkomāniem un psihiski slimajiem nav vērts muti virināt! Tie ir pavisam citas kategorijas personāži un to izdarības nenosaka nekādi likumi, tikai viņu deformētās psihes mirkļa impulsi. P.S. Starp citu, nav gadījies lasīt, ka pedofīli būtu arī dzīvnieku mocītāji. Literatūrā varēs atrast ne vienu vien piemēru, ka sērijveida slepkavas un maniaki ir ļoti labi izturējušies pret saviem mājdzīvniekiem.
pmlks
p
1) Es domāju, ka sodīt vajag tevi pašu, par to, ka ļauj bērniem skatīties to, kas bērniem nav domāts! Latvijas TV ziņu pārraides (visas) un vispār ziņu pārraides NAV MAZIEM BĒRNIEM JĀSKATĀS! 2) vajag uz šīm lietām skatīties drusku pragmātiskāk, tas ir, samazināt emocijas! Emocijas vispār ir vissliktākais padomdevējs sarežģītās situācijās! Piekrītu, ka stulbeņi ir jāmāca! Galvenais ir kā un ar kādu mērķi! Ja, piemēram, mērķis ir iemācīt bērnam reizrēķinu, tad diez vai cietumsods ir pareizākā metode it īpaši, ja tās piemērošanai jāorganizē tiesas sēdes visās 3 instancēs! tas pats par NEPAMATOTU cietsirdību pret DZĪVNIEKIEM. Domāju, ka efektīvi audzināšanas līdzekļi būtu analogi kā par braukšanu dzērumā! GALVENAIS IR REZULTĀTS NEVIS DARBĪBAS IMITĀCIJA!
džordžija
d
Šeit nav runa ne par dzīvnieku cilvēciskošanu, ne glorificēšanu; tas ir absolūti cits temats, pretēja galējība tai, par ko patiesībā ir runa šeit. Un šeit galvenokārt ir runa par cilvēku patoloģisku, stindzinošu cietsirdību - šajā gadījumā pret dzīvniekiem (citā - pret bērniem utt). Tai IR jābūt adekvāti, ne simboliski sodāmai. Kā, piemēram, Carnikavas gadījumā, kad kaut kādi veselīgi kretīni ar baudu noskatās, kā tiek saplosīts kaķēns. Vai viņi ir saņēmuši adekvātu (vai vispār jebkādu) sodu? Maniem mazajiem šis nejauši redzētais TV sižets vēl tagad nakts murgos rādās - tātad tā vienlaikus ir arī cietsirdība pret bērniem, ja viņiem nākas (un viņiem nākas) to uzzināt.
Hamamelis
H
Nu ja, tā es arī domāju - re kur jau pmlks priekšā. Kā vienmēr ne par tēmu.
pmlks
p
visa šitā dzīvnieku cilvēciskošana un glorificēšana ir prasta attiecīgās industrijas marketinga kampaņas rezultāts. greznumdzīvnieku industrija ir milzīga, tajā apgorās milzīgas summas, iespējams, ka līdzvērtīgas farmācijai! tāpēc arī visa šī cepšanās un ņemšanās. Ir jau pierādīts, ka farmaceiti izdomā neesošas slimības, lai varētu pārdot it kā tām paredzētas zāles. dzīvniekmīļi spiež uz citām pogām, cilvēciskojot dzīvniekus, tādējādi netieši norādot, ka nepietiekoša rūpēšanās par tiem (lasi nepietiekoša naudas tērēšana to vajadzībām industrijas saražotā iegādei) ir krimināli sodāms pārkāpums. Žēl, ka politiķi populistisku motīvu vadīti tik viegli pakļaujas šādiem mārketinga trikiem.
pmlks
p
Dzīvnieki pārāki par cilvēkiem visādā ziņā. ---------------------------------------------------- ----- ai, ai, Dzeri! Nu nevajag jau no paša rīta sākt ar stiprajiem dzērieniem! ;) P.S. Rietumu pasaulē izdevumi par mājdzīvniekiem gada laikā pārsniedz izdevumus par bērniem. Vai nekad neesi domājis kāpēc, piemēram, Rīgā ir tik daudz visādu zoo veikalu un tikai uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmu specializēto veikalu ar bērniem domāto produkciju?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Ko liedz likums

Ko liedz likums

Aizliegta cietsirdīga izturēšanās pret dzīvniekiem, tas ir:

1) dzīvnieka nogalināšana*;

2) dzīvnieka sakropļošana, mocīšana un spīdzināšana*;

3) dzīvnieka atstāšana bez aprūpes**;

4) dzīvnieka atstāšana bezpalīdzīgā stāvoklī**;

5) dzīvnieka kaitināšana un uzrīdīšana, izņemot gadījumus, kad tas nepieciešams darba dzīvnieka apmācībai**;

6) dzīvnieku cīņu organizēšana, dzīvnieku iesaistīšana šajās cīņās un šo cīņu atbalstīšana**;

7) dzīvnieka izmantošana bez Pārtikas un veterinārā dienesta atļaujas publiskos pasākumos, kas nav specializēti pasākumi ar dzīvnieku piedalīšanos, reliģiskos rituālos, izlozēs vai dzīvnieka dāvināšana publiskos pasākumos, izņemot lauksaimniecības izstādes**;

8) dzīvnieka izmantošana par mērķi šaušanas apmācībās vai sacensībās**;

9) dzīvnieka izmantošana citu sugu dzīvnieku apmācībai, izņemot medību suņu apmācību**;

10) dzīvnieka izmantošana, liekot tam pārsniegt savas dabiskās spējas**;

11) dzīvnieku demonstrēšana ceļojošās zvērnīcās**;

12) dzīvnieka mātītes piedāvāšana un izmantošana dzīvnieka tēviņa dzimumtieksmju apmierināšanai bez nolūka iegūt pēcnācējus**;

13) citu tādu darbību veikšana, kuras izraisa vai var izraisīt dzīvnieka sakropļošanu vai nāvi, radīt tam ciešanas, izņemot gadījumus, kad šīs darbības veiktas ārstēšanas, eksperimentālos vai zinātniskos nolūkos, vai gadījumus, kad tiek apdraudēta cilvēka dzīvība vai veselība**;

14) dzīvnieku turēšanas noteikumu, labturības prasību un pārvadāšanas noteikumu neievērošana, kas apdraud dzīvnieka veselību vai var izraisīt tā nāvi**;

15) kaušanai paredzēto dzīvnieku aizsardzības prasību neievērošana**.

* paredzēta kriminālatbildība

** paredzēta administratīva atbildība

Avots: Dzīvnieku aizsardzības likuma 4.pants

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas