Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Aiztur grupējumu, kas ilgstoši Rīgā zaga sakaru kabeļus

Rīgas reģiona Teikas iecirkņa darbinieki kopā ar Lattelecom, izskaitļojuši un aizturējuši kādu noziedzīgu grupējumu, kas ilgstoši zadzis __sakaru kabeļus.

Pērnā gada rudenī Rīgā pieauga sakaru kabeļu zādzības no komunikāciju šahtām. Tika reģistrētas vairākas zādzības dažādos galvaspilsētas mikrorajonos. Veids un metodes, kādās tika veiktas zādzības, liecināja, ka, iespējams, pilsētā darbojas noziedzīga grupa, kas specializējas tieši sakaru kabeļu ar vara dzīslām zādzībās. Lai gan dažās zādzības bija nozagti arī optiskie sakaru kabeļi, tas, visticamāk, noticis, zagļu neuzmanības dēļ, jo optiskie kabeļi nesatur vara detaļas, ko iespējams nodot krāsainā metāla uzpirkšanas punktos, domā policija.

Policija kopā ar Lattelecom drošības nodaļu analizēja jau izdarītās zādzības, kā arī prognozētas vietas, kur tās varētu tikt veiktas nākotnē. To izdevās uzminēt pēc vairāku mēnešu darba.

24.martā Mazsalacas ielā neilgi pēc pusnakts Rīgas Teikas iecirkņa darbinieki aizturēja divus vīriešus nozieguma izdarīšanas brīdī ar lietiskajiem pierādījumiem. Aizturētie ir agrāk vairākkārt tiesāti par dažādiem mantiskiem noziegumiem. Viens no viņiem dzimis 1979.gadā, otrs 1978. gadā. Noskaidrots vēl viens zādzību līdzdalībnieks - 1975. gadā dzimušais, iepriekš tiesāts vīrietis.

Kā noskaidrots izmeklēšanā vēl divas personas no šī grupējuma atrodas apcietinājumā, jo pirms neilga laika aizturētas par analoģisku noziegumu. Ir noskaidrots vēl viens 1979. gadā dzimis grupas dalībnieks, kurš šobrīd tiek meklēts.

Šobrīd apzinātas un pierādītas kopā 15 noziedzīgas epizodes, kas veiktas Teikā, Juglā, Brasā, Sarkandaugavā un Čiekurkalnā, kā arī Rīgas rajona Saulkrastos un Berģos.

"Lai nodrošinātu saviem klientiem mūsdienīgus, ātrus un ērtus tehnoloģiju risinājumus, esam spiesti investēt ne tikai infrastruktūras attīstībā un jaunu pakalpojumu ieviešanā, bet arī izstrādāt un aktivizēt dažādus drošības risinājumus, tādejādi pasargājot savus klientus no citu personu krimināli sodāmu darbību sekām," komentējis Lattelecom Galvenais tehnoloģiju direktors Ģirts Bērziņš.

Lattelecom šobrīd ir izvērsis optiskā tīkla izbūvi, datu pārraidei izmantojot optiskās šķiedras kabeli, kas vizuāli neatšķiras no ierastā vara kabeļa, bet saturiski tajā nav elementu, kas būtu realizējami peļņas gūšanai, norāda uzņēmums. Tāpat uzņēmums ir ieguldījis līdzekļus un pakāpeniski ieviesīs īpašu kabeļu drošības sistēmu Rīgā un tuvākā laikā arī pārējās Latvijas lielākajās pilsētās. Kabeļu ļaunprātīgas bojāšanas un zādzību dēļ daļai iedzīvotāju tika traucēti balss un datu pārraides sakari.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas