Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 28. jūnijs
Kitija, Viesturs, Viestards

Aiztur piecas Latvenergo amatpersonas un divas privātpersonas

Korupcijas novēršanas un apkarošanas (KNAB) birojs informē, ka saistībā ar Latvenergo amatpersonu iespējamajām pretlikumīgajām darbībām laika posmā no 2006.līdz 2010.gadam KNAB ir uzsācis kriminālprocesu par noziedzīgajiem nodarījumiem, kas saistīti ar dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kukuļņemšanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu. Kriminālprocess ir uzsākts 14.jūnijā un tā ietvaros vakar, 15.jūnijā, ir aizturētas septiņas personas, portālam saka KNAB pārstāvis Andris Vitenburgs. Divas no aizturētajām personām esot privātpersonas, kas nestrādā Latvenergo.

Aģentūra LETA vēsta, ka KNAB Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā šodien pieteicis kāda drošības līdzekļa izskatīšanu. Tiesai nav informācijas par kuru personu ir runa. Vēl vairāki drošības līdzekļi pēc KNAB lūguma Centra rajona tiesā varētu tikt izskatīti rīt, 17.jūnijā.

Kā BNS iepriekš pastāstīja Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretārs Juris Pūce, trešdien no rīta saņemtajā faksā no KNAB teikts, ka birojs aizturējis piecas "Latvenergo" amatpersonas - uzņēmuma valdes priekšsēdētāju Kārli Miķelsonu, viceprezidentu Aigaru Meļko, "Latvenergo" meitasuzņēmuma "Sadales tīkls" valdes priekšsēdētāju Ivaru Liuziniku un divus "Latvenergo" darbiniekus - Edgaru Vitkovski un Andreju Stalažu.

KNAB sniegtajā informācijā ministrijai sacīts, ka 14.jūnijā ir sākts kriminālprocess par tīšu ļaunprātīgu nodarījumu, kā arī par kukuļņemšanu lielos apmēros no 2006.gada sākuma un 15.jūnijā aizturētas piecas Latvenergo amatpersonas. KNAB nav informējis par kādu konkrētu Latvenergo veikto projektu, par kuru energoapgādes uzņēmuma darbinieki aizturēti.

To, ka tiesībsargājošās iestādes uz 48 stundām ir aizturējušas K.Miķelsonu, portālam apstiprināja arī viņa advokāts Egons Rusanovs. Latvenergo vadītājs aizturēts jau vakar, laikā, kad notikusi kratīšana. Patlaban Miķelsons atrodas izmeklēšanas izolatorā, sacīja E.Rusanovs. Advokāts plašāku informāciju nav tiesīgs sniegt.

Diena jau rakstīja, ka saskaņā ar neoficiālu informāciju, korupcijas apkarotājiem ir aizdomas, ka saistībā ar TEC-2 rekonstrukcijas uzsākšanu, tikusi izveidota starpniecības kompānija, kas nodrošinājusi, ka tiek sadārdzinātas izmaksas un no tās izņemta nauda. Saskaņā ar neoficiālām ziņām, birojam ir aizdomas, ka starpniekkompānijas izveidē ir iesaistītas gan augstākās Latvenergo amatpersonas, gan TEC-2 projekta vadītāji. Tas ir iemesls, kāpēc kratīšana šodien veikta arī TEC-2.

«Darbs Latvenergo notiek. Uzņēmums tiek vadīts trīs valdes locekļu sastāvā. Tās ir blēņas, ka uzņēmuma valdes priekšsēdētāja pienākumus tagad veic Uldis Bariss. Viss notiek tāpat kā vienmēr, kad daži valdes locekļi ir devušies komandējumos vai darba izbraukumos,» trešdienas rītā portālam db.lv  sacīja Latvenergo Ārējo komunikāciju nodaļas vadītājs Andris Siksnis. Darbā Latvenergo šodien neesot uzņēmuma ne prezidents, ne viņa vietnieks. Latvenergo valdē ir pieci cilvēki: K.Miķelsons, A.Meļko, Uldis Bariss, Arnis Daugulis un Arnis Kurgs.

(papildināta ar 3.rindkopu)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas