Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Aizturēta vēl viena persona par izspiešanu no Vaškeviča šķirtās sievas Vilkastes

Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes (ONAP) darbinieki aizturējuši kādu vīrieti aizdomās par saistību ar trīs miljonu eiro (2,1 miljona latu) izspiešanu no Valsts ieņēmuma dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldes direktora Vladimira Vaškeviča šķirtās sievas uzņēmējas Ināras Vilkastes.

Vīrietis ar datorprogrammas palīdzību sagatavojis viltotus kompromitējošus materiālus, kuri bija paredzēti Vilkastes šantažēšanai, lai saņemtu pieprasīto naudas summu, informē policija.

Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka vīrietis izgatavojis montētas fotogrāfijas, mainot tajās attēloto personu sejas, lai kompromitētu Vilkastes radiniekus. Pēc aģentūras LETA rīcībā esošajām ziņām, policija ir noskaidrojusi arī datoru, kurā montāža notikusi. Tas atradies kāda uzņēmuma telpās.

Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja priekšniece Ieva Rekšņa nekonkretizēja, vai sagatavotie materiāli bijuši attēla vai teksta formātā. Tomēr viņa piebilda, ka materiāli izplatīti virtuāli, nevis drukātā veidā.

Aizturētais 1984.gadā dzimušais vīrietis iepriekš ir sodīts par huligānismu. Patlaban viņam piemērots drošības līdzeklis - policijas uzraudzība.

Kā ziņots, 17.novembrī aizdomās par izspiešanu no savas bijušās biznesa partneres Vilkastes tika aizturēts un apcietināts nekustamo īpašumu uzņēmējs Raimonds Štālbergs.

Sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 183.panta par izspiešanu. Pēc šī likuma panta vainīgo var sodīt ar brīvības atņemšanu no pieciem līdz 12 gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli līdz trim gadiem.

Lietā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Kā ziņots, Vilkaste šogad par 45 miljoniem eiro (31,5 miljoniem latu) pārdeva aptuveni 24,5 hektārus hektārus zemes Rusova ielā 1 un 1c Mežaparkā.

Novembra sākumā Štālbergs laikrakstam "SestDiena" apgalvoja, ka Mežaparka darījumā ir abu ieguldījums un Vilkaste esot viņu "uzmetusi". Saskaņā ar abpusēju vienošanos viņam esot pienākusies samaksa no noslēgtā darījuma. Cik tieši, Štālbergs laikrakstam neizpauda, tikai norādīja, ka summa esot "ļoti nopietna".

Savukārt Vaškevičs aģentūrai LETA sacīja, ka Štālbergs draudējis gan viņam, gan viņa bērniem. Vaškevičs sīkāk neatklāja, par ko tieši saņemti draudi, vien norādīja, ka par draudiem informēta policija un notiek izmeklēšana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas