Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Aizturēti narkodīleri, kas narkotikas tirgojuši sabiedrībā zināmām personām

6.februārī Avotu un Bruņinieku ielu krustojumā, veicot operatīvās meklēšanas pasākumus, policija aizturēja divas personas, pie kurām atrasti 176.5 grami metamfetamīna, kā arī 11.6grami kokaīna. Narkotisko vielu aptuvenā vērtība kopumā sastāda aptuveni 2461 latu. Policijai zināms, ka šo personu klientu vidū bijuši Latvijā pazīstami sportisti un citi sabiedrībā zināmi cilvēki, _Dienu _informēja Valsts policijas pārstāvis Edgars Dudko.

Aģentūrai BNS E. Dudko atteicās sniegt plašāku informāciju par tirgotāju mērķauditoriju, tostarp kādus sporta veidus pārstāv pircēji.

Šā gada janvārī, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, ar narkotiskajām vielām saistīto noziegumu skaits ir ievērojami pieaudzis. Gada pirmajā mēnesī reģistrēti 99 šāda veida noziegumi, kas ir par veseliem 50% vairāk nekā gadu iepriekš.

Kopumā analizējot situāciju narkotiku tirgū, jau pagājušajā gadā policija skaidri redzēja tendenci pieaugt ar narkotisko vielu glabāšanu, izplatīšanu un lietošanu saistītajiem noziegumiem. Kopumā Rīgas reģionā 2008.gada laikā tika reģistrēti 1204 šāda veida noziegumi, kas bija par 476 vairāk nekā 2007.gadā.

2009.gada janvārī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes biroja darbinieki aizturējuši vairākas personas, pie kurām atrasts ievērojams daudzums realizācijai paredzētu narkotisko vielu .

20.janvārī kādā Bauskas ielas namā policija aizturēja 4 personas, no kurām 3 jau agrāk sodītas par smagu noziegumu (tai skaitā slepkavību) pastrādāšanu. Pie aizturētajiem atrasti 471.3 grami metamfetamīna, kā arī divas t.s. extasy tabletes. Kopējā mazumtirdzniecības vērtība - aptuveni 4720 Ls.

22.janvārī Katoļu ielā aizturēja trīs personas, no kurām divas bijušas nepilngadīgas. Dzīvoklī un pie aizturētajiem atrasti 25grami heroīna, kura kopējā vērtība aptuveni 2250 Ls.

27.janvārī Daugavpils ielā aizturēta viena jau agrāk tiesāta persona, pie kuras atrasti 3.8grami heroīna, kā arī 1.6 grami metamfetamīna. Narkotisko vielu kopējā mazumtirdzniecības vērtība aptuveni 350Ls.

29.janvārī Stopiņu pagastā, Ulbrokā aizturēta kāda arī jau agrāk tiesāta persona, pie kuras atrastas 1500 MDMA tabletes ar kopējo vērtību 5250Ls.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas