Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

AKKA/LAA: autortiesības jāmaksā arī par labdarības koncertiem

Kustība _Lielie bērnu slimnīcai _uzskata, ka labdarības koncertiem būtu jāpiemēro zemāki autoratlīdzības maksājumi. Sestdien labdarības pasākumā _Berga bazārā _tika saziedoti 2000 latu. Pagaidām nav zināma summa, cik no šīs naudas būs jāsamaksā autoriem par dziesmu izpildīšanu.

Lielie uzskata, ka labdarības koncertiem ir jāpiemēro atvieglota kārtība autoratlīdzību samaksai, jo šie koncerti nav komercdarbība. Maksāt pēc pilnas programmas, tas nebūtu taisnīgi, portālam Dienal.lv teica kustības pārstāvis Kaspars Līcītis. Tirdziņa laikā Andalūzijas sunī uzstājās virkne mākslinieku - Latte, Ambermusic, Kaspars Rolšteins, Roberts Gobziņš & Resnie putni, Markus Riva un Imants Daksis, kā arī Ginta Ēķe, Jolanta Gulbe-Paškeviča&Rīgas sarkanais koris, Juris Kaukulis Suņa stunda un Karaliskais improvizācijas teātris.

“Jebkurš autors var ziedot labdarības projektam, ja to vēlas,” komentēja AKKA/LAA pārstāve Ināra Dombrovska. Šobrīd nepastāv diferenciēta kārtība labdarības koncertiem un komerckoncertiem. Ja pasākuma organizētājs, kas organizē labdarības pasākumu bez ieejas maksas, izvēlas pasākumā atskaņot aizsargātu autoru darbus, viņam ir jāmaksā autoriem atlīdzība par to darbu izmantošanu. Pasākumos bez ieejas maksas atlīdzība tiek aprēķināta, vadoties no pasākuma apmeklētāju skaita, piemēram, par pasākumu, kurā piedalās no 100 līdz 300 cilvēkiem, noteiktā autoratlīdzība ir 50 lati.

“Ikviens darba ņēmējs kā pašsaprotamu lietu uzskata tiesības pēc saviem ieskatiem rīkoties ar savu nopelnīto darba algu. Vai varat iedomāties situāciju, kad darba devējs neizmaksā saviem darbiniekiem algu, bet ziedo visnotaļ atbalstāmiem labdarības mērķiem- pirmdienas algu baznīcas restaurācijai, otrdienas algu – slimnīcas celtniecībai, trešdienas algu vēl kādam citam tikpat  vajadzīgam projektam?  Domāju, ka par šādu labdarības formu būtu sašutis ikviens darba ņēmējs,” pauž autoratlīdzību pārvaldītājs.

Ja akciju organizētājiem nav paredzēti vai nav pieejami līdzekļi, par ko samaksāt par autoru darbu izmantošanu, AKKA/LAA aicina domāt par to, lai koncertā tiktu dziedātas tikai tādas dziesmas, kuru autortiesību aizsardzības termiņš ir notecējis. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas