Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +24 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Aktīvais filozofijas students rudenī dosies uz Skotiju, bet sola atgriezties

Joprojām no partijām nav tāda piedāvājuma, kādu gribētu, saka filozofijas students 20 gadus vecais Armands Leimanis intervijā Latvijas Avīzei. Viņaprāt, «mums vajadzētu būt mazliet godīgākiem pret sevi un citiem, vajadzētu atklāti paust savus viedokļus, neraizējoties par to, ko citi padomās».

Students A.Leimanis plašāk sabiedrībā kļuva pazīstams pēc tam, kad martā vairāku Latvijas Universitātes Filozofijas fakultātes studentu vārdā publiski apsūdzēja Latvijas Universitātes filozofijas profesoru Rihardu Kūli plaģiātismā, ko vēlāk apstiprināja LU Ētikas komisija. Nesen viņš raidījumā Kas notiek Latvijā? publiski melos atmaskoja Saeimas deputāti Antu Rugāti (TP).

A.Leimanis intervijā atzīst, ka nesastāv nevienā organizācijā vai partijā. Lai viņš ietu politikā, «tad tikai ar cilvēkiem, kuriem uzticos pilnībā, un tādu pagaidām nav pārāk daudz». Viņš spriež, ka ietekmēt politiskos procesus var, arī neiesaistoties politikā.

No politiķiem students gaida, lai viņi spētu skaidri paust un pamatot savu viedokli. «Pēc tam, kad aizklātā balsojumā uz trešo termiņu neapstiprināja ģenerālprokuroru Jāni Maizīti, deputāti, kas, visticamāk, balsoja «pret», nevēlējās atklāt savas rīcības iemeslus. Tas ir pilnīgs absurds. Es vēlos, lai politiķi runā ar sabiedrību, lai skaidro savus lēmumus,» intervijā saka students.

A.Leimanis uzskata, ka Tautas partija pašlaik nodarbojas ar nekaunīgu populismu. «Mēs nedrīkstam aizmirst to, kā Tautas partijas politiķi rīkojušies pagātnē, kā viņu reālie darbi atšķīrušies no solītajiem, kā viņi pievīluši mūsu uzticību. Bažīgu mani dara arī Saskaņas centra piedāvājums, kamēr no balsošanas par Vienotību mani attur tas, ka tā sevi turpina pozicionēt pret citiem, tā arī nepasakot, kāds ir pašas piedāvājums. Atkrīt arī Visu Latvijai!, kuru uzstādījums par to, ka valsts ir svarīgāka par cilvēku, man šķiet nepareizs,» partiju pausto analizē students.

Viņš ir par pilnīgu atklātību valsts pārvaldē. Students norāda, ka nodokļu maksātājiem ir tiesības zināt, «kur paliek mūsu nauda». Viņš uzskata, ka nevar būt tā, ka nodokļos samaksātais nokļūst necaurredzamā kastē, no kuras pēcāk būvē pasaulē dārgākos tiltus. «Mums laiku pa laikam jāiesaistās un jāizdara spiediens, lai nepieļautu valsts izsaimniekošanu,»saka A.Leimanis.

Students rudenī domā doties apmaiņas programmā uz Skotiju, bet dzīvot ārzemēs viņš nevēlas. «Vēlos dzīvot Latvijā un, cik tas ir manos spēkos, darīt to labāku. Jāsāk ir ar sevi, ar savas vides sakārtošanu,» saka A.Leimanis.

Taču tāpat kā iepriekš vīlies reklāmas  un dizaina vidē, tagad A.Leimanis vīlies arī filozofijas studijās. «Filozofijas fakultātē ir ļoti nedraudzīga vide, tā stagnē. Es domāju, ka filozofija var cilvēkiem piedāvāt kādu praktisku labumu, taču pie mums par šādu uzskatu vīpsnātu. Es neredzu nekādu nākotnes perspektīvu,» saka A.Leimanis.

Top komentāri

NLO
N
Tā runāja Leimanis...
Nasing spešal!
N
Plika demagoģija un destruktīva pieeja - viss ir slikti, visi ir slikti, bet nav nevienas pat apsveramas idejas/risinājuma, kā to reāli mainīt.
Laimonis
L
Visas ideoloģijas, kas izraisījušas nežēlīgus karus, revolūcijas, tautu varmācīgas pārvietošanas un iznīcināšanas - radušās universitāšu lasītavās (tagad gan fiziķi sarūpējuši datorkastītes, bet būtību tas nemaina). Ar sprēgāšanu labību izaudzēt nevar. Arī uz filozofiem attiecas sena gudrība – „kur daudz vārdu, tur neiztiek bez muļķībām, bet, kas savu muti savalda, ir gudrs”. Latvijas cilvēkiem ir jāmainās un pamatīgi – tas tiesa. Lai mums izdodas mainīties savstarpējas cieņas, darba tikuma un mīlestības virzienā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jēkabpilī pārspēts jūnija karstuma rekords

Piektdien Zīlānu novērojumu stacijā, Jēkabpilī, gaisa temperatūra sasniedza +32,9 grādus, pārspējot ne tikai 28.jūnija, bet arī visa mēneša karstuma rekordu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas