Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Aktīvi noraksta spēkratus, visticamāk, nodevas dēļ

Decembrī Ceļu satiksmes un drošības direkcijas (CSDD) Rīgas nodaļā gandrīz četras reizes ir palielinājies to operāciju skaits, kas saistītas ar transportlīdzekļu norakstīšanu. Novembrī desmit dienu laikā tika norakstīti 462 transportlīdzekļi, bet decembra sākumā jau 1698 transportlīdzekļi. Palielinājies arī to automobiļu skaits, kuri noņemti no uzskaites: novembrī tādu bija - 447, decembrī 671.

Iedzīvotāji pārskata savu autoparku visā Latvijā, portālam _Diena.lv_ sacīja CSDD pārstāve Ieva Bērziņa. Šobrīd nav datu, kas apliecina, ka tas notiek tieši paaugstinātās ikgadējās nodevas dēļ par auto, tomēr tieši pēc valdības un Saeimas lēmuma par nodevas palielināšanu, pieaudzis darbs CSDD tieši auto reģistrāciju jomā.   

Salīdzinoši 2008.gadā desmit dienu laikā tika norakstīti apmēram 250 transportlīdzekļi un noņemti no uzskaites 450 automobiļi.

I.Bērziņa arī pastāstīja, ka CSDD mājas lapā ikviens – gan fiziska persona, gan komersants, bez maksas var saņemt informāciju par savu autoparku un nodokļa lielumu. Fiziskas personas informāciju var saņemt ar e-pakalpojumu starpniecību.

To, ka ikgadējā transportlīdzekļu nodeva radījusi rindas reģionālajās CSDD nodaļās, jo daudzi vēlas norakstīt sev piederošos transporta līdzekļus vai uz laiku apturēt to reģistrāciju, stāsta Liepājas vietējā televīzija TV Dzintare. Par to, atsaucoties uz TV Dzintari, vēsta Db.lv.

CSDD Liepājas nodaļā ik dienas apkalpojot aptuveni 60 klientu, kamēr agrāk tādu bija vidēji 10 dienā. Televīzijas aptaujātie CSDD apmeklētāji atzina, ka nodevas paaugstināšana likusi atcerēties par veciem traktoriem un automašīnām, kas jau ilgāku laiku netiek lietoti. Savukārt citi izlēmuši no atteikties no privātā auto. No nodevas necer izvairīties vien tie, kas pārcēlušies uz dzīvi laukos, bet joprojām strādā pilsētā.

CSDD Liepājas nodaļas vadītājs Arnis Jekste vietējai televīzijai skaidroja, ka cilvēkiem, kuri kaut kādu iemeslu dēļ plāno gadu vai vairākus savu auto nelietot, ir izdevīgi, samaksājot Ls 2,12, nodot auto numuru, un atjaunot to tad, kad atkal būs nepieciešamība regulāri lietot auto.

Atgādinām, ka automašīnām ar pilnu masu līdz 2600 kg, nodevas likme nāmagad pieaugs līdz Ls 95, bet automašīnām ar pilnu masu no 2601 kg līdz 3500 kg tā būs Ls 115. Savukārt ikgadējā transportlīdzekļu nodeva par motocikliem, tricikliem un kvadracikliem pieaugs līdz Ls 24.

(papildināta ar informāciju par situāciju Rīgā)



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas