Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Aktīvi noraksta spēkratus, visticamāk, nodevas dēļ

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
autolietuva
a
Lietuvas numurzīmes - Atrisināšu Jūsu problēmas ar LT numurzīmēm pārvietoties pa Latviju, jo pēc izmaiņām Ceļu Satiksmes Likumā, Latvijas pilsoņiem ir aizliegts pārvietoties ar ārvalstīs reģistrētiem transporta līdzekļiem no 1. jūlija. Rakstiet un piedāvāšu variantus, kā šo problēmu atrisināt/apiet Likuma ietvaros.
parkur
p
Tik tie$aam, labaak pielikt pie akciizes, tas buutu godiigaak un veicinaatu ekonomisku auto lieto$anu, bet biezie zimulji ar hammeriem maksaatu vairaak. To gan nepienems, jo labeeja valdiiba pilda bagaatnieku pasuutijumu!
!
!
Pēc lielajiem aprēķinu gāganu kariem un klaigāšanas par ieguvumiem jaunie finansisti atviegloti izslēdza sakarsušos kalkulatorus. Viņi bija uz papīra attārpojuši valsts pacientus. Pacienti pārskatīja savu mantību, aprēķināja to vērtību Lindas cimdos, un izlēma, ka finansisti drīzāk varēs sūkāt ledu. Un atsakās no auto lietošanas. Paredzams degvielas apgrozījuma kritums un atkārtota kalkulatoru ieslēgšana. Nejēgu likstas turpinās. Jaunos nodokļus piemēros dāmām, atkarībā no papēžu augstuma.
Krā-krā
K
Einār! Fiksi ņem talkā kalkulatoru, Excel tabulas un rēķini vēlreiz nodevu apmēru! Trakā tauta grib valsti piesmiet!
r
r
ļoti nekorekts raksts, izrauti kaut kādi cipari un biedē cilvēkus, līdz 1500kg maksa būs tikai 24 LS 12 vietā nevis 95 LS kā var noprast no raksta
autofans
a
Ņemot vērā paredzētās izmaiņas saistībā ar transportlīdzekļu ikgadējo nodevu, CSDD ierosinās noteikt to, ka īpašnieks varēs norakstīt arī tos transportlīdzekļus, kuri gājuši bojā vai iznīcināti laikā no 2004. gada 1. oktobra līdz 2009. gada decembrim. Tas dotu iespēju nākotnē izvairīties no nodevas maksāšanas par reāli neeksistējošiem transportlīdzekļiem. Šis priekšlikums vēl jāsaskaņo ar ieinteresētajām ministrijām. izskatās, ka lūžņu pieņemšanas punktiem būs trekns mēnesis :(
j
j
lūk sameklēju iemeslu ...kā arī noteikt izmaiņas maksājumu periodiskumā, kas nozīmē, ka nodeva būs jāmaksā katru gadu, neatkarīgi no tā, vai transportlīdzeklis būs veicis valsts tehnisko apskati vai nē. Nodeva būs jāmaksā arī par iepriekšējiem gadiem, ja tā nebūs maksāta un transportlīdzeklis būs bijis reģistrēts uzskaitē Latvijā. Šai normai nebūs atpakaļejoša spēka un tā sāks darboties tikai no 2011. gada un neattieksies uz senāku laiku kā 2010. gadu... tātad tomēr ir vēlams noņemt no uzskaites
j
j
man ar kautkas nav skaidrs. vislaik bija jāmaksā par tr.līdzekļiem, kuri tiek lietoti un ar kuriem iet tehnisko apskati. kāpēc visi skrien rakstīt nost vecos, nebraucošos žiguļus, ja to lielo nodokli nemaz nebūs jāmaksā??
Terorists
T
Bet tur jau ir tā lieta kad šitie likuma pieņēmēji uzsvaru arī lika uz šiem pašiem aizvēsturiskajiem sūdiem kas stāv nomalēs un rūsē. Reģistrēs,pārreģistrēs utt,un iekasēs par visiem gadiem,bet aplauzās. Un kā lietas notiek šŗotā tas nav jāstāstāsta nevienam un Repšis &Co nu no šejienes nodokļos neiegūs neko kā tikai ar izpuvušu izpūtēju par muguru.
He-he
H
Tad jau nodoklim ir pat zināms pozitīvais efekts: mazāk pa ceļiem vazāsies visādi aizvēsturiski sūdi,kam sen vieta šrotā.
Kaspars Bergmanis
K
Kas noteiks a/m tirgus vērtību? Kā noteiks nobrauktos KM? Nodevu, kuru mēs maksājām veicot TA nenonāks ceļiem! Ar to lāpīs sociālā budžeta robus! Lietuvā un Igaunijā nav šāds nodoklis, jo viņs ir netaisns. Nodoklis ir pie degvielas cenas, kur tā ir nezkādēļ lētākāka nekā Latvijā. Loģiski, jo vairāk brauc, jo vairāk patērē degvielu un adekvāti nauda tiek saņemta priekš ceļiem. Tas kas notiek Latvijā ir murgs, kurš turpinās gadiem un šobrīd ir sasniedzis "murgu ekstāzi". Dari ko gribi un tev par to nekas nebūs, jo tu esi pie varas !
īsti nesaprotu
ī
ja man šķūnī stāv žigulis ar visiem numuriem,kam man to norakstīt? Tāpat nebraukšu.Vai man arī par to kāds piedzīs nodokli?Kaut kas te nav izskaidrots līdz galam.
micro >> Smirnoff
m
kaut kad lasīju viena komentāru, ka taisnīgāk būtu pacelt akcīzi degvielai, jo tad tie, kuri varāk brauks un vairāk nokurinās, vairāk arī maksās nodokli.
Smirnoff
S
ceļa nodokļa aprēķināšanai vajadzēsa izstrādāt formulu, kura sastāvētu no sekojosiem parametriem: 1. Auto pilna masa 2. Auto tirgus vērtība 3. Auto nobraukto kilometru daudzums gadā
Kaspars Bergmanis
K
Valdības nevēlēšanās dzirdēt pilsoņu protestus un ekspertu slēdzinus par to, ka nodokļu paaugstināšana nedos vēlamo efektu, bet tieši pretēji- es, izskaidroju ar to, ka Repše/Dombrovskis vēlas "uzmest" SVF ar tukšiem skaitļiem lai dabūto finanšu injekciju un izvilkt līdz Saeumas vēlēšanām. Kāds būs iznākums? Ieņemumi no "ceļa nodokļa" būs 60% no 2009.gada ieņēmumiem. 2010.gada vecgada uzrunu teiks "mākoņu tēvs" Šķele un atkārosies 2000.gada scenārijs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas