Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Aldara vadītāja: nodokļi jāpaaugstina izklaidēm, nevis pārtikai

Nezinu pēc kādiem principiem valdība ceļ nodokļus, acīmredzot, principa nav, uzskata _A/S Aldaris _valdes priekšsēdētāja Ināra Šure, komentējot faktu, ka jau trīs gadus azartspēļu nozarei nav piemērotas papildu nodevas, savukārt bezalkoholiskajiem dzērieniem nodoklis ir palielināts.“Tā ir pārtika, kuru lieto arī bērni.

Eiropas Savienībā pārtikai nodevas ir tieši otrādi, samazinātas, piemēram, PVN maizei ir 10 – 12 %. Nodevu palielināšana pārtikai skar cilvēkus ikdienā. Valdībai ir jāizvēlas, kuru nodokļu celšana vismazāk sāpīgi ietekmēs cilvēkus. Nodevas jāpalielina luksusa precēm un izklaidēm,” norāda I.Šure. “Nodokļa palielināšana bezalkoholiskajiem dzērieniem nebija izdiskutēta ar nozari,” piebilst Aldara vadītāja. “Mani izbrīnīja naudas apjoms, kas atradās Jēkabpils spēļu zālē. Vai tiešām cilvēki tik īsā laika posmā tik daudz nospēlē?” brīnās I.Šure. Jau vēstījām, ka Azartspēļu nozarei pēdējo gadu laikā nav uzlikts neviens papildu nodoklis, laikrakstam _Neatkarīgā _norādījis bijušais Admirāļu kluba īpašnieks Jānis Dāvis."Azartspēles kā lāpa deg visā Latvijā, bet pēdējo trīs gadu laikā nav uzlikts neviens papildu nodoklis. Tātad kāds viņus lobē! Slepkavība Jēkabpilī nav pirmais gadījums, tās ir sekas. Atbildība par to ir jāuzņemas Finanšu ministrijai un Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija," sacīja J.Dāvis.Viņš norāda, ka pašlaik nedarbojas neviens likums, kas kontrolētu naudas inkasāciju. "Acīmredzot taupības nolūkos spēļu zāles naudu savāc vienā punktā un tikai tad nodod tālāk, jo to var atļauties, - inkasācijas sistēma pie mums nav izstrādāta," saka J. Dāvis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas