Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Alkohola ražotāji ar VID centīsies apkarot nelegālā alkohola nozari

Legālu alkoholisko dzērienu nozares uzņēmumi, ko apvieno Alkohola ražotāju un tirgotāju apvienība (ARTA), tikušies ar VID Kriminālpārvaldes vadību un vienojušies par pasākumu kopumu alkoholisko dzērienu "pelēkā tirgus" apkarošanā. Vienošanās paredz sadarbību informatīvā, politiskā un likumdošanas iniciatīvu līmenī, lai veicinātu plašāku pilnvaru piešķiršanu tiesībsargājošām institūcijām un novirzītu līdzekļus organizētai nelegālā alkohola apkarošanai.

ARTA biedri pauž viedokli, ka valsts politika ēnu ekonomikas apkarošanā ir centrējusies uz cigarešu un degvielas nozari, bet novārtā atstājusi nelegālo alkoholu. Nozares uzņēmumi vērš uzmanību arī uz to, ka legālais alkohola tirgus tiek stingri kontrolēts un uzraudzīts patērētāju drošības jautājumos, bet nelegālo tirgu neviens neuzrauga.Alkohola ražotāji un tirgotāji konstatējuši, ka divu gadu laikā tiesībsargājošās iestādes tā arī nav spējušas uzrādīt būtiskus panākumus nelegālo dzērienu ražotāju un tirgotāju atklāšanā. Pēc VID Kriminalpārvaldes datiem 2010.gadā konfiscēti 118 tūkstoši litru nelegālā alkohola, kas ir tikai niecīga daļa no tā, kas patiešām tiek apgrozīts "pelēkajā" dzērienu tirgū.Degvīna, kas ir pārdotākais stiprais alkohols Latvija un arī vienlaikus visvairāk viltotais, pārdošanas apjomi trīs gadu laikā mazinājušies par 8 miljoniem litru."Pat, ja pieļaujam, ka pirktspējas krituma un ieradumu izmaiņu dēļ degvīna pārdošanas daudzums trijos gados krities uz pusi, otra puse jeb 4 miljoni litru tomēr paliek uz nelegāla alkohola rēķina," atzīst ARTA Valdes priekšsēdētājs Edmunds Demiters.Tādēļ ARTA biedru uzņēmumi pauž gatavību savas kompetences un iespēju robežās palīdzēt tiesībsargājošām iestādēm apmainīties ar aktuālo informāciju un veicināt reālas nelegāla alkohola apkarošanas programmas ieviešanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas