Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Alkoholu varētu pārdot tikai no 20 gadu vecuma

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Q
Q
Kā tad no fufelis? Nedomāju, ka cilvēks, kas uz točkām patiešām neiet, var būt tik ciešā garīgā saiknē ar tiem, kas uz tām iet, lai varētu paredzēt viņa rīcību, ja ievieš tādu vai citus ierobežojumus. Kopumā - lai nācija galīgi nenodzertos, kaut kādi ierobežojumi tomēr vajadzīgi.
Teodora
T
fufelis! PILNĪGI GARĀM!!! nevar nedomāt ik mīļu brīdi par "točkas"esamību tie, kas dzīvo tuvākā rajonā,ielā, namā, kam nedod Dievs tuvumā mitinās šo iestādījumu "klienti"!!!
ku ku
k
Kamēr alkohols būs rokas stiepiena attālumā, nekāda tradīciju maiņa nav iespējama! Alkohola lietošana ir maksimāli jāapgrūtina vai jāailiedz vispār! Kāpēc tas nedarbojas, tāpēc, ka ir korupcija! Likumi ir pilnīgi bezzobaini un tie tādi ir pieņemti ar nolūku! Ja par narkotiku glabāšanu īpaši lielos apjomos iedod pāris gadus nosacīti, tad narkotiku andelēšana nevar neplaukt! Kāpēc tikai divi gadi? Tāpēc, ka likumi stulbi un korupcija! Honkongā par vairāk kā vienas dozas glabāšanu dod nāvessodu un tur narkobizness ir uzvarēts!
who cares
w
Tieciet galā ar jau noteiktajiem ierobežojumiem! var jau vispār aizliegt, varbūt nāks par labu čigānu kopienas materiālajam stāvoklim.
@
@
Cilvēki, kas te vaimanā par to, ka tas būšot izdevīgi točkām, kaut kā pēc profila neiet kopā ar atrašanos visai inteliģentas avīzes virtuālajās slejās un rakstīšanu ar pieturzīmēm. Par točkām domā tikai tāds, kas tur ieminis taciņu. Tikai tāds.
fans
f
Sāksim ar to, ka alkohols ir viens no ienesīgākajiem naudas pelnīšanas veidiem [tātad tirgos tā pat kā iepriekš un vēl vairāk]! Ja kādam te vajadzētu taisīt reformas, tad tiem, kas šo gadu laikā tikai uzskaita datus. To var darīt arī dators un viņam par to nauda nav jāmaksā. Par ko maksā naudu tiem, kas šo situāciju ir nolaiduši 2x zemāk? Katru reizi tiek malts viens un tas pats, tikai savādāk pārveidoti teikumi. Jo reāli situācija tikai pasliktinās. Ierobežot var cik uziet. Tikai tas vēl vairāk liks cilvēkiem nodzerties. Aizliegtais auglis ir tas saldākais. Deram uz aliņu, ka pēc 4iem gadiem situācija paliks tādi pati.
Ieva
I
Bet ir arī cita statistika: par šmigainiem autovadītājiem, to pašu cirozi, Korsakova sindromu arī diez vai Skandināvijā atpazīs, kamēr pie mums tā ir parasta lieta....
ululiņš
u
Kur mana švāģera vecais kandžas aparāts?
March
M
Murgs kaut kāds - jo vairāk ierobežojumu, jo vairāk dzers. Tagad jau krājumi tiek sagadāti laicīgi un ar tādu rezervi, lai plkst 22 nebeigtos un ar garantiju pietiktu līdz rītam. Un tā rezultātā kož līdz grīdai. Skandināvu piemērs nu noteikti nav tas labākais - nezinu, ko rāda viņu statistika, bet tiem likuma veidotājiem derētu aizbraukt uz Stokholmu vai Helsinkiem piektdienas naktīs vai sestdien pa dienu un paskatīties, kā (un arī jaunatne) dzer tur. Tad jau mēs vēl esam dieviņi.
d'Andris
d
Naktsklubi :)
d'Andris
d
Alkohola un tabakas tirdzniecība ir fiziski jāatdala no citu preču tirdzniecības, tādējādi samazinot tā "klātbūtni" bērnu un jauniešu dzīves telpā, samazinot šo preču "spontāno" iegādi pieaugušo vidū - atlaides alkoholam, cigaretes rokas stiepiena attālumā. Nav nepieciešami mākslīgi ierobežojumi, piemēram, prasības platībai. Tomēr noteikti jāprasa aizliegums apmeklēt šīs telpas tādiem, kuri nav sasnieguši preču iegādei pieļaujamo vecumu. Ja pārkāpums - sods apmeklētājam un veikalniekam arī. Lai pārbauda dokumentus pie durvīm! Ja tirgo jaunākiem - sods pārdevējam, licence nost firmai, īpašniekiem aizliegums saņemt jaunas licences vismaz uz gadu. 20 gadu vecuma cenzs - atbalstu. Papildus - smēķēšana, alkohola lietošana un reibums šajā vecumā jebkuros apstākļos uzskatāms par administratīvu pārkāpumu un sodāms. Veselīgas brīvdienas!
Ieva
I
A tu apskaties statistiku, turklāt šamējie neko vairāk par kandžu nav izdomājuši un denatūrātu kopā ar odekolonu tomēr nelieto.
carlito
c
Un Skandināvijā tie stiprie ierobežojumi ir kādu no dzeršanas atturējuši - tak tur dzer kā lopi cilvēki. Lai tak vienreiz aibrauz uz Zviedriju/Norvēģiju/Somiju un aiziet uz kādu rautu. Norvēģijā senāk katrā sētā no katurpeļiem kandžu tecināja un pielakās brīvdienās, kad bija valsts monopols, tadgad ir palists nedaudz brīvāk un vairs tik daudz nedzen. Un nezin kāpēc ģermāņiem no skandināvu zemēm gēni "slikti panes alko", bet ģermāņiem no Vācijas/Flandrijas panes labi? Vajag ļaut cilvēkam izdarīt izvēli pašam - valsts tikai var stimulēt noteiktas izvēles izdarīšanu, radot sociālos apstākļus, bet valsts NEDRĪKST pieņemt lēmumu cilvēka vietā, vai dzert un ko dzert.Ggalvenais ir tas, ka tas nav tikai pliki teorētiska vērtība - tikai brīvība un domāšana ar savu galvu arī to pozitīvo rezultātu spēj dot, jebkura kratīšana ar pirkstu rada tikai pretēju rezultātu. Vajdzētu tiem ierēdņiem izvilkt galvu no pēcpuses un paskatīties, kas pasaulē darās un kāda ir cilvēces pieredze pagātnē.
Veikalnieks
V
sita suga neperk savu dziru veikala - par dargu un ari darba laiks nav izdevigs, bet normalam cilvekam tiek liegta iespeja pec garas darba dienas nopirkt alinu vai divus vai pat triis - tas ir manas aknas un manas tiesibas!
carlito
c
Man gan šķiet, ka ja ierobežojumi nestrādā, tad tie ir jāpārskata, nevis jāievieš jauni. Bet ar loģiku jau šajā valstī ir grūti. Šis te parāda to, ko tirgotāji jau iepriekš teica, ka ar formāliem ierobežojumiem panāks tikai situācijas pasliktināšanos. Vajadzētu mēģināt "lauzt" dzeršanas tradīcijas, nevis primitīvi "karot" ar šo parādību kā tādu (lai kā nekarotu, nevienam vēl nav izdevies neko ievērojamu sasniegt), ierobežojot stiprā alkohola pieejamību, bet palaižot vaļīgāk alu/vīnu. Alu dzerot tomēr tik lielu absolūtā alko daudzumu kā ar šnabi nevar panākt, tomēr katram kunģīm ir tilpuma ierobežojumi, kā arī katram makam savs izmērs un alus cenas/promiles proporcijas ir daudz ievēojamākas, nekā stiprajiem dzērieniem.R-eiropā dzer vēl vairāk, arī Čehijā, bet tur nezin kāpēc tās blaknes ir daudz mazākas? Un tam nav nekāda sakara ar gēniem (jau ķerās pie Gebelsa metodēm mūsu ierēdņi, lai attaisnotots par savu bezdarbību un stulbumu) - čehi un vāciešiem tie gēni nav nekādi "dievidnieciskie". Latvijā skandināvu/slāvu gēni arī ir pārpārēm. Tās ir dzeršanas tradīcijas - 2-4 vīna glāzes dienā vai pāris kausi alus aknas pārslogot nevar. Bet nedēļu "atturoties" un tad nododot pa riktīgo toties var un arī prāts pakaļā stiprā reibumā (traumas) un arī pieradināt pie alko pārstrādes ar šādām "šoka terapijām" organismu nav iespējams. Problēma ir nevis alko lietošanā kā tādā, bet tā lietošanas tradīcijās. Bet visi līdzšinējie ierobežojumi nekādā veidā neietekmē piedzeršanos, kas gatavojas piedzerties, tas arī pa dienu var pāris kastes nopirkt, toties traucē parastam cilvēciņam iestrebt pāris aliņus vakarā (ja vēlu jāstrādā), noņemot apetīti un vēlmi pielakties, kad beidzot tiks klāt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas