Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Almunija: galvenais ir reformu īstenošana, valdība spēs to paveikt

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ciniķis2
c
Ā, un vēl, lasot plānus par 3% budžeta deficītu no IKP nākamajā gadā var redzēt melu un dezinformācijas apmērus. Praktiski, ja pie IKP krituma 12% ( reāli 18%) un deficīta 7% ir jāveic masu atlaišanas un algu samazināšanas valsts pārvaldē un sociālajā sfērā, tad var iedomāties, kas ir jādara, ja nākamgad IKP kritums būs kādi 25-30%, tad kādi samazinājumi jāveic, lai sasniegtu 3% budžeta deficītu?!!!!!! Vai arī būs shēma, ka mēs dzīvojam ar 3% budžeta deficītu, bet valsts eksistēšanas un pensionāru pensiju izdevumus sedz ārējie aizdevumi?
ciniķis
c
Pretīgi lasīt tos rietumu onkuļus, kas uzskata šeit visus par totāliem muļķiem un izdzimteņiem. Viņš sabiedrībai, kur katrs otrais ir ekonomists vai jurists cenšas iestāstīt, ka ekonomiku var atjaunot īstenojot strukturālās reformas izglītībā, veselības aprūpē un valsts pārvaldē. Kā tādas glupības publiski var nest?!!! Tas ir aptuveni tas pats, kas stāstīt, ka, ja mašīna neiet uz priekšu motora defekta dēļ, mēs nomainīsim riepās gaisu un viss būs labi. Neviena no šīm nozarēm, ne izglītība, ne veselības aprūpe, ne valsts pārvalde nav nekāds reālās ekonomikas sektors, šīs nozares neienes naudu, bet to patērē. Tas, ka mēs tērēsim mazāk galīgi nenozīmē to, ka mums ekonomika automātiski atjaunosies pati no sevis, kaut gan šis onkulis un politiķi mums cenšas iestāstīt tieši šādu "patiesību". Ekonomiku attīstītās valstis kaut kā stimulē ar citām metodēm - nodokļu politiku, fiskālo politiku, kredītu procentu likmju pazemināšanu, dažādām programmām ar valsts finansējumu, atklātu vai slēptu protekcionismu utt., bet mums nez kāpēc visi grib iestāstīt, ka sociālā sfēra un ekonomika ir viens un tas pats un, ka īstenojot reformas sociālajā sfērā mums viss būs labi ar ekonomiku. Piedodiet, bet tas ir sviests, murgs un opijs muļķiem. Reāli nebūs labi un nekas pats no sevis neatjaunosies, drīzāk sabrukuma tempi turpinās pieaugt. Pie krītošas maksātspējas, krītoša pieprasījuma, krītoša apgrozījuma un peļņas nekāda atkopšanās nav iespējama, bet pasākumu kopums, kas būtu vērsts uz šo procesu stimulēšanu nav redzams pat teorētiski. Pagaidām ir redzams pretējais - sagraut maksātspēju, pieprasījumu, apgrozījumu un peļņu. No tā, savukārt, izriet, ka ieņēmumi arī dramatiski kritīs un mēs kļūstam atkarīgi no eiropas onkuļiem, kuri laipni aizdos apmaiņā pret vēl lielāku ekonomikas sagraušanu.
izbijis valsts patriots
i
Latvija jau vēl īsti reformas nav uzsākusi,tāpēc jau mēs saņēmām par ausīm. Principā tagad jau ar lieliem protestiem notiek štatu samazināšana,līdz daudz maz pieņemamam skaitam attiecībā pret iedīvotāju skaitu. Reforma notiktu ja ministriju sāktu veidot principā no nulles .Mēs pat vēl nezinām ko mums īsti vajag ,vai ko mēs gribam panākt. Faktiski jau neko neļauj darīt,piemēri ,Kalvītis ,kā vispār šo cilvēku nav kauns pat pieminēt Kādas vēl padomes un kam viņi dod padomus.
izbijis valsts patriots
i
Almunija kungs palieciet Latvijā ,nodokļu maksātāji jums dzīvošanu apmaksās,bet pat tad es negarantēju panākumus.
zvirbulēns
z
H.Almunija norādīja, ka gan ES, gan Eiropas Centrālā banka, gan visas Eiropas dalībvalstis ir pret Latvijas vienpusēju iestāšanos eirozonā. Almunijas skatījumā, Latvija tad zaudētu priekšrocības un būtu jārēķinās ar smagām sekām ekonomikā. ---------------- Par kādām priekšrocībām, kuras nāktos zaudēt, murgo šis kungs?
bankrotejusi valsts
b
Tatad, ja Latvija nakoso finansialas palidzibas maksajumu nesanems - atbildiba gulsies uz konkretiem politikiem, kas koalicijas (lasit: dazu oligarhu un vinu pakalpinu) interesu varda bus upurejusi Latvijas valsti

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

 

Almunija pārliecināts, ka Latvija 2012. gadā varētu ieviest eiro

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas