Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

"Alstom" noliedz saistību ar "Latvenergo" amatpersonu lietu

Starptautiskais spēkstaciju būves un inženiertehniskais koncerns "Alstom Power" noliedz saistību ar "Latvenergo" amatpersonu lietu, biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja "Alstom" Somijas filiāles, kas atbild par darbību Baltijas valstīs, komunikāciju direktore Sari Luhanka.

Kā ziņots, Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lūguma "Latvenergo" amatpersonu lietas ietvaros apcietinājusi biznesa konsultantu Andreju Livanoviču, kurš savulaik bijis "Alstom" pārstāvis Latvijā". Livanovičs tiek turēs aizdomās par ļaunprātīgas dienesta stāvokļa izmantošanas atbalstīšanu saistībā ar konkursu par Rīgas otrās termoelektrocentrāles (TEC-2) rekonstrukciju.

Kā biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja Luhanka, Latvijas tiesībsargājošās iestādes nav kontaktējušās ar "Alstom".

""Alstom" nav bijis kontakta ar varas iestādēm sakarā ar ["Latvenergo" amatpersonu lietas] izmeklēšanu, un neviens no aizdomās turētiem nav "Alstom" līdzstrādnieks," sacīja Luhanka, norādot, ka "Alstom" nav piedalījies konkursā TEC-2 paplašināšanai un nebūs ne uzņēmējs, ne apakšuzņēmējs šajā lielajā projektā.

Luhanka arī uzsver, ka Livanovičs darba attiecības ar "Alstom" pārtrauca 2003.gadā.

Jau ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) tā dēvētajā "Latvenergo" amatpersonu lietā aizdomās turamā statusu piemērojis visām iepriekš aizturētajām astoņām personām.

KNAB ir aizdomas par 1,13 miljoni eiro (791 000 latu) atmazgāšanu, un aizturēto vidū ir pieci uzņēmumu "Latvenergo" un AS "Sadales tīkls" darbinieki un trīs privātpersonas.

Pēc KNAB domām, valsts uzņēmumu pārstāvji, ļaunprātīgi izmantojot savu dienesta stāvokli un rīkojoties pretēji dienesta interesēm, ar mērķi prettiesiski gūt sev materiālu labumu nodrošinājuši labvēlīgu lēmumu pieņemšanu dažādu privātu uzņēmumu interesēs saistībā ar publiskajiem iepirkumiem un rekonstrukcijas darbiem vairākos objektos.

"Latvenergo" amatpersonas un kāda privātā uzņēmuma īpašnieks organizētā grupā saskaņā ar iepriekšēju vienošanos īstenojuši noziedzīgi iegūtu līdzekļu un citas mantas legalizēšanu lielā apmērā, izmantojot Latvijā un ārvalstīs reģistrētus uzņēmumus un veicot darījumus ar nekustamajiem īpašumiem un ieguldījumus tām piederošajos uzņēmumos.

LETA jau ziņoja, ka šajā lietā apcietinātajiem "Latvenergo" prezidentam Kārlim Miķelsonam, viceprezidentam Aigaram Meļko un SIA "Energy Consulting" īpašniekam Andrejam Livanovičam bija ne tikai kopīgs uzņēmums "Innovia".

Aģentūras LETA izpētītais liecina, ka ar Livanoviču saistītas it kā igauņu izcelsmes kapitāla firmas no Meļko meitas un Miķelsona 2007.gadā iegādājās nekustamos īpašumus, kopumā samaksājot aptuveni 631 000 latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas