Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

ĀM: Arctic Sea lietā apcietināto vidū - Latvijas pilsonis un nepilsonis

Latvijas vēstniecība Maskavā no Krievijas Federācijas Prokuratūras Izmeklēšanas komitejas ir saņēmusi apstiprinājumu, ka kuģa "Arctic Sea" lietā apcietināto vidū ir viens Latvijas pilsonis un viens Latvijas nepilsonis. Šī informācija nodota Latvijas tiesībsargājošajām institūcijām.

Ārlietu ministrija, ievērojot privātās dzīves neaizskaramību, un lai netraucētu izmeklēšanas gaitu, sīkāku informāciju par kuģa "Arctic Sea" izmeklēšanas lietu un tajā iesaistīto personu vārdiem nesniedz.

Arctic Sea nolaupīšanā apsūdzētie vīrieši stāstījuši, ka viņi esot kādas ekoloģiskās organizācijas biedri un uz kravas kuģa klāja uzkāpuši, jo glābušies no vētras. Viņi arī centušies pārliecināt, ka nav bijuši apbruņoti.

Krievijas televīzijas kanāls Rossija ceturtdienas vakarā demonstrējis ekskluzīvu sižetu, kurā viens no astoņiem aizturētajiem sacīja, ka viņi sevi uzskatot par miermīlīgiem ekologiem, kuri aizturēti kļūdas pēc, raksta NEWSru.

Viens no vīriešiem, kurš apgalvo, ka viņu sauc Andrejs Luņevs, uz jautājumu, kādu ekoloģisko organizāciju viņi pārstāv, atbildēja: “Nezinu, kaut kāds parasts kantoris.”

“Mēs vēlējāmies paglābties no vētras, naktī uz 25.jūliju uzkāpām uz Arctic Sea, tad atrāvāmies no vētras, bet sanāca tā, ka kapteinis negribēja mums izpalīdzēt ar degvielu un mēs nevarējām aiziet,” sacīja A.Luņevs. Vaicāts, kādi ieroči bijuši grupējuma rīcībā, viņš sacīja: “Nebija ieroču.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas