Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

AM plāno piešķirt 38 tūkstošus latu karavīriem veltīta pieminekļa atjaunošanai Alūksnē

Aizsardzības ministrija (AM) plāno piešķirt 38 404 latus Siguldas 7.kājnieku pulka karavīriem veltīta pieminekļa atjaunošanai Alūksnē.

AM, kas ceturtdien Valsts sekretāru sanāksmē pieteikusi rīkojuma projektu par naudas piešķiršanu, norāda, ka papildu līdzekļi šā gada budžetā tam nebūs nepieciešami.

Pieminekļa un tā apkārtnes labiekārtošanas projekta kopējās izmaksas saskaņā ar Alūksnes pilsētas domes iesniegto tāmi ir 141 597 lati. Šogad, īstenojot projekta pirmo kārtu, AM atvēlēto finansējumu paredzēts izlietot aktuālāko un nozīmīgāko darbu veikšanai - pieminekļa izgatavošanai un uzstādīšanai, kur Alūksnes pilsētas domes līdzfinansējums ir 10 500 latu.

Savukārt projekta otro kārtu - pieminekļa apkārtnes labiekārtošanu - pašvaldība plāno īstenot pakāpeniski, izvērtējot tās turpmāko gadu budžeta iespējas. Pieminekļa apkārtnes tālākai labiekārtošanai Alūksnes pilsētas dome 2009.gada budžetā atvēlējusi 9800 latu.

Līdzekļu piešķiršanu atbalstījusi arī AM Sabiedrisko attiecību padome.

Ministrija pamato, ka naudas piešķiršana ļautu sakopt ievērojamu latviešu karavīru piemiņas vietu Alūksnē un izveidot NBS Kājnieku skolas vajadzībām atbilstošu un militāru ceremoniju organizēšanai piemērotu teritoriju, kā arī veicinātu sabiedrības interesi par valsts militāro vēsturi un bruņotajiem spēkiem.

Siguldas 7.kājnieku pulkam būvēto kazarmu un vienības kādreizējā teritorijā pašlaik atrodas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Kājnieku skola, kas robežojas ar Alūksnes pilsētas pašvaldības teritoriju. Pieminekļa vēsturiskajā atrašanās vietā NBS Kājnieku skola regulāri rīko karavīru zvēresta došanas un izlaidumu ceremonijas, bet sadarbībā ar Alūksnes pilsētas domi - piemiņas pasākumus, kuros piedalās gan vietējie iedzīvotāji, gan dažādu līmeņu valsts un ārvalstu amatpersonas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas