Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Apgabaltiesa attaisno apsūdzētos lietā par NBS izpletņlēcēju bojāeju

Rīgas apgabaltiesa pirmdien pasludināja spriedumu lietā par Nacionālo bruņoto spēku (NBS) izpletņlēcēju bojāeju, atstājot spēkā pirmās tiesas instances spriedumu, ar kuru abi apsūdzētie - Speciālo uzdevumu vienības (SUV) komandieris majors Andris Bukovskis un izpletņlēkšanas praktisko nodarbību vadītājs Aivars Maļenovskis - tika attaisnoti.

Izskatot lietu pirmajā instancē, Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa 2009.gada 29.septembrī abus apsūdzētos par dienesta nolaidību attaisnoja, tomēr virsprokurore Sandra Daugaviete vēlāk par šo spriedumu iesniedza apelācijas protestu, lūdzot nolēmumu atcelt un notiesāt abus apsūdzētos.

Ne Bukovskis, ne Maļenovskis savu vainu pēc inkriminētā KL panta pirmās instances tiesā juridiski neatzina, taču abi nožēloja notikušo un norādīja, ka jūtas morāli līdzatbildīgi.

Prokurore Anete Melliņa tiesas debatēs apsūdzētos bija lūgusi atzīt par vainīgiem un sodīt ar trīs gadu brīvības atņemšanu. Valsts apsūdzības uzturētāja norādīja, ka šo sodu Bukovskim un Maļenovskim iespējams noteikt nosacīti ar tikpat ilgu pārbaudes laiku. Savukārt par cietušajām atzītās abu bojā gājušo karavīru tuvinieces uzskatīja, ka apsūdzētajiem būtu jāpiemēro reāls cietumsods.

Jau ziņots, ka 2006.gada 15.maijā neveiksmīga lēciena laikā ar izpletņiem Daugavā pie Rīgas Eksporta ostas iekrita četri NBS SUV vienības karavīri, no kuriem divi gāja bojā, bet divi tika izglābti. Vēl viens kareivis iekārās celtnī Andrejsalas ostā. Lēcieni notika no 600 metru augstuma.

NBS dienesta izmeklēšanas komisijas ziņojumā tika konstatēta 20 amatpersonu vaina, bet par pieļautajām nepilnībām izpletņlēkšanas mācību organizēšanā disciplināri sodīti seši karavīri - Bukovskis atbrīvots no amata, bet vēl pieci karavīri saņēma rājienus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas