Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Apinis: tie, kuri runā par obligāto veselības apdrošināšanu, paši neko nesaprot

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Diena
D
Maksas medicīna ir Apiņa lolojums. Es šo "pārcilvēku" no bērnības pazīstu, viņu visa skola neieredzēja. Tagad viņš atriebjas tautai par to, ka netika ne cienīts ne mīlēts. Kamēr vesels pacients nebūs izdevīgs ārstam, tikmēr apiņi rūpēsies, kā cilvēkiem nevis ārstēt, bet gan graut veselību. Es zinu, ko runāju.
atkāpe
a
Šobrīd OVA darbojas tādas valstīs kā Austrija, Beļģija, Francija, Vācija, Luksemburga un Šveice === "darbojas tādās valstīs kā Austrija, ..." - tā saka krievu valodā, latviski tas izklausās tā, it kā OVA darbotos Austrijai u.c. līdzīgās valstīs. Varēja iztikt bez "tādās valstīs kā". Ja vēl kaut kur, tad beigās - "un citās".
t
t
viņš neizliekas, viņš ir...
!!!
!
Piekrītu!
de Hujava
d
Varētu rakstu palasīt, bet tur šī seja priekšā!
lotte
l
Apini neuzskatu par valstsvīru no tā brīža, kad viņš kā LC rupors no Saeimas tribīnes lika priekša, ka 2000.gadā nevajaga laist pensijā jaunos pensionārus , lai sakārtotu pensiju fondu! Viņš sevi jau parādīja kā cīnīties ar pretinieku vēlēšanās - drukājot proklomācijas pret LC! Lai tiktu apdrošināts veselības Labā katram strādājošam jāiezīmē sociālā nodokļa daļa kā Igaunijā no 33% _ 20% pensiju fondam, bet 13% jānovirza veselības fondam.Igauņi to var! Austrālijā arī to var ! Tikai pie mūsu rijīgajiem birokrātiem tas nav iespējams . Auderis ar JL un REpši to būtu izdarījuši 8 gadus atpakaļ. Tieši mantkārīgā ārstu elite cīnījās pretī.Latvijas mediķu sabiedrībai visizdevīgākais - haoss un nekontrolēta nauda! Steidzīgi veselības ministram jāieviesš IGAUNIJAS modelis!!!!!!!
Apinis
A
ES NEMU, NEMU UN NEMSU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
radiridida
r
Sēdēt TEV tik un tā, agri vai vēlu.
Nu
N
dakteriem OVA nav izdevīga.
piemēram
p
UK nav obligāta apdrošinšana. cilvēki maksā nodokļus un medicīna 80% ir par brīvu. Nosauciet to Eiropas valsti, kur tā ir obligāta. Un kur ja kāds nav apdrošinājies var mierīgi nomirts un sabiedrība neliekas ne zinis. Mūsu zemē pat vēža slimnieki maksā par slimnīcu. kam naudas nav var brīvi mirts pažobelē.
kāda
k
vēl obligātā apdrošināšana?Mēs jau maksājam vienus no lielākajiem Eiropā nodokļus!!!
lux
l
Filoloģe, tā kura mums ir visu nozaru eksperte un izmanto segvārdu Ieva, šodien, kā smejies, galvenā eksperte par OVA. Tikai nez kāpēc lielā daļā Eiropas un ne tikai valstu tā ir ieviesta. Pareizi te viens teica-latviešiem jau neko nevajag, ne ražošanu, ne indioviduālos siltumskaitītājus un, pasarg Dies, OVA. To, ka tā atrsisina'tu daļu problēmu, to jau ievveidīgie nesaprot. Nav jau arī jāsāk ar neez ka'dām summām. Pietiktu veikt precīzus aprēķius, ņemot vērā visu vērā ņemamos faktorus, tik liela tā summa nemaz nesanāktu. Toties atkristu domāšana par to, cik "jādod", ārsti saņemtu pienācīgu samaksu, bet slimniekam tiktu atmaksāta liela daļa izdevumu.
Jelgavnieks
J
Vai tad visi ārsti domā ka pārējie ir muļķi?
Jelgavnieks
J
Tā darbojas diezgan labi arī Kanādā
Ieva
I
Bet izmaksas mazinātos, ja rīkotos pareizi- man piemēram, vēzi atklāja pirmajā stadijā, tāpēc pietika ar vienu operāciju. Ja otrajā, tad jau būtu jāsāk arī terpija, kas pret konkrēto audzēju principā iedarbojas, bet....ja trešajā, tad jau ir metastāzes, kuras arī vajadzēs apkarot- vai nu operējot, ja iespējams, vai ar starošanu/ ķīmiju, turklāt citu. Starot arī var tikai, kamēr miesa nesāk krist no kauliem nost, bet ielaistam audzējam ar tik maz nepietiks....Taču, lai cilvēki laikus ietu pie onkologa, ir nepieciešams, lai cilvēks varētu aiziet pie ārsta un bez liekas gaidīšanas un nervu bendēšanas saņemtu nepieciešamo ārstēšanos. Taču mūsu valstī tas notiek pēc principa: a moš tāpat iztiks. Un cilvēks, kas konkrētajam jautājumam nav pievērsis uzmanību, taču nezinās, ka audzēju ir daudz un tie ir ļoti dažādi, un vairumā gadījumu patiešām var iztikt ar parastajiem līdzekļiem (tiesa tie jau arī ir zem jautājuma zīmes).....

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas