Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Apsīkusi parakstīšanās par tautas vēlētu prezidentu

Pērn valsts svētkos 18.novembrī sāktā partijas Visu Latvijai! parakstu vākšanas kampaņa par Satversmes grozījumiem, kas paredz visas tautas vēlētu prezidentu, ir apsīkusi, _Dienai _atzina Visu Latvijai! līdzpriekšsēdētājs Imants Parādnieks. Viņš nevarēja pateikt, cik paraksti no referenduma ierosināšanai nepieciešamajiem 10 000 ir savākts, pieļaujot, ka tie ir vairāki simti parakstu.

Ja 10 000 notariāli apstiprinātos parakstus izdotos savākt, tad Centrālajai vēlēšanu komisijai būtu jāsāk vienas desmitās daļas vēlētāju parakstu vākšana.

Parakstīties par grozījumiem pamatlikumā, samaksājot par to divus latus, var gadu — tātad līdz šā gada 18.novembrim. Ir atsevišķas pašvaldības, piemēram, Kandavas novads, kur piemērotas atlaides un bāriņtiesā var parakstīties, samaksājot vienu latu.

I.Parādnieks pieļauj, ka partijai var arī neizdoties panākt tautas nobalsošanas ierosināšanu, taču «esmu pārliecināts, ka visas tautas vēlēts prezidents ir nepieciešams». Viņš atzina, ka parakstīšanās varētu beigties ar pozitīvu iznākumu vienīgi tad, ja «kaut kas būtiski mainās — piemēram, parādās kandidāts, kas ir Valsts prezidenta amata cienīgs».

Aktivitātes mazināšanos VL pārstāvis skaidro ar vairākiem iemesliem — gan ar resursu trūkumu, kas ļautu nodrošināt informatīvo kampaņu, gan ar pretkampaņu, kas bijusi vērsta pret šo iniciatīvu — sabiedrībā esot izplatīts viedoklis, ka partijas rosinātos Satversmes grozījumus, kāds varētu izmantot savās interesēs, un kontekstā ar šo amatu tikušas sauktas tādas personas, kā, piemēram, TP līderis Andris Šķēle.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas