Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Aptauja: jo augstāka izglītība, jo lielāki tēriņi

„DnB NORD Latvijas barometra” veiktajā aptaujā noskaidrots, ka iedzīvotājiem ar zemāku izglītību šķiet, ka ikdienas vajadzībām viņiem nepieciešams mazāk naudas nekā respondentiem ar augstāko izglītību. Pētījums parāda kopsakarības starp izglītības līmeni un noteicošajiem faktoriem karjeras veidošanā.

Personām ar augstāko izglītību šķiet būtiski ikdienā strādāt interesantu darbu par labu atalgojumu, tāpat viņiem nozīmīgas ir karjeras veidošanas iespējas, turpretī cilvēkiem ar pamatizglītību noteicošākais ir algas lielums un labi darba apstākļi. Tas noskaidrots jaunākajā „DnB NORD Latvijas barometra” pētījumā.

Lai arī cilvēkiem ar dažādu izglītību būtiskākais faktors ir labs atalgojums, iedzīvotājiem ar augstāko izglītību otrs svarīgākais apstāklis ir interesants darbs. Šādu atbildi sniedza 46% respondentu ar augstāko izglītību pretstatā 28 un 30% aptaujāto ar pamatizglītību un vidējo izglītību. Savukārt cilvēkiem ar vidējo vai vidējo speciālo izglītību būtiski šķiet arī labi darba apstākļi un laba darba organizētība.

Jūsu pārlūkprogrammā šis attēls varētu nebūt redzams.Jautāti par to, cik lieliem mēnesī vajadzētu būt ienākumiem uz vienu ģimenes locekli, lai pašlaik varētu iztikt, 70% iedzīvotāju ar pamatizglītību norādīja, ka viņi spētu izdzīvot ar ienākumiem līdz 300 latiem, savukārt starp respondentiem ar vidējo izglītību šādu atbildi izvēlējās 67%, bet starp aptaujātajiem ar augstāko izglītību - 50%. Iedzīvotāji ar pamatizglītību visbiežāk jeb 30% gadījumu norādīja, ka viņiem būtu pietiekami saņemt no 151 līdz 200 latiem uz vienu ģimenes locekli, savukārt cilvēki ar augstāko izglītību biežāk jeb 21% gadījumu izvēlējās atbildi – no 251 līdz 300 latiem.

„DnB NORD Latvijas barometrs” tiek veidots katru mēnesi, un tajā pēta konkrētā brīža aktuālās norises sabiedrībai nozīmīgā jomā. Vienlaikus sabiedrībai katru reizi tiek uzdots arī pastāvīgo jautājumu kopums, kas mēnesi pa mēnesim atspoguļo iedzīvotāju vispārējā noskaņojuma izmaiņas. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas