Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Aptauja: krievi latviešus uzskata par lielākiem alus dzērājiem

Krievu tautības iedzīvotāji Latvijā uzskata latviešus par lielākiem alus dzērājiem nekā paši sevi, secināts "Mindscan" pēc "Lāčplēša alus" darītavas pasūtījuma veiktajā aptaujā.No kopumā aptuveni 800 aptaujātajiem apmēram 28% krievu un 39% latviešu sevi uzskata par īstiem un uzticamiem alus cienītājiem.

  Tikai 1% krievu tautības pārstāvju atzīst, ka alu vispār nedzer. Savukārt no latviešu iedzīvotājiem šādu atbildi minējuši 9% respondentu. Pārējie aptaujātie sevi vairāk pieskaita pie neregulāriem alus dzērējiem.Pie alus dzērājiem, piemēram, skatoties hokeju, sevi gandrīz divas reizes biežāk pieskaita krievu tautības iedzīvotāji (33%) nekā latvieši (18%), kuri ir pasaulē vieni no uzticamākajiem hokeja faniem. Pētījums atklāj, ka krievu tautības sievietes alu izvēlas retāk nekā latvietes.Atšķirībā no latviešiem, krievu tautības iedzīvotāji alu iecienījuši dzert arī kopā ar zivju ēdieniem un dažādām jūras veltēm, piemēram, zivju un ikru maizītēm, kaltētām zivīm, kā arī grillētiem ēdieniem, kamēr latvieši to biežāk izvēlas lietot pie dažādiem cūkgaļas ēdieniem. Kā latviešu, tā krievu tautības iedzīvotāju vidū alus visbiežāk tiek dzerts kopā ar dažādām sāļām uzkodām, piemēram, čipsiem, cepumiem – krekeriem, riekstiņiem, vītinātu gaļu. Turklāt, jo gados vecāks respondents, jo biežāk alu izvēlas pie otrajiem ēdieniem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas