Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Aptaujā par populārāko premjera kandidātu Lembergs un Dombrovskis joprojām līderi

Latvijas faktu aptaujā, kurā pilsoņiem lūgts nosaukt, viņuprāt, labāko no partiju izvirzītajiem premjera kandidātiem, pirmajā vietā joprojām ir Aivars Lembergs (ZZS), kuru atbalstījuši 35,1% aptaujāto. Tagadējo valdības vadītāju Valdi Dombrovski (Vienotība) šajā amatā vēlētos redzēt 31,7%. Latvijas faktu direktors Aigars Freimanis Dienai uzsvēra, ka abu aptaujas līderu pozīcijas ir stabilas ilgtermiņā.

PCTVL izvirzītās premjera kandidātes Tatjanas Ždanokas šajā aptaujā vēl nav, jo viņu partija nominēja tikai 28.augustā. Taču pirmo reizi pilsoņi varēja vērtēt apvienības Par labu Latviju kandidātu Aināru Šleseru, kurš izvirzīts 12.augustā, un iepriekš minēts tikai kā viens no amata pretendentiem. A.Šleseru atbalsta 11,7%.

Saskaņas centra premjera kandidātu Jāni Urbanoviču izvēlētos 10,4%, Visu Latvijai! – TB/LNNK kandidātu Robertu Zīli — 6,3%. J.Urbanovičam kā populārākā politiskā spēka premjera kandidātam ir salīdzinoši neliels atbalsts, ko A.Freimanis skaidroja ar vairākām kampaņas gaitā pieļautām kļūdām — J.Urbanovičs pieteicis sevi ar ambiciozu apņemšanos «es būšu vara, bet tad pazemināja savas varas ambīcijas,» paziņojot, ka valdībā vajadzētu strādāt nozaru profesionāļiem, un, ka tik ļoti nemaz negribot būt premjers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas