Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Apvienība PLL noraida Pilsoniskās savienības konsultanti kā Ulmaņa intervētāju

Politiskā apvienība Par Labu Latviju! (PLL) piektdien noraidījusi bijušo žurnālisti, patlaban – Pilsoniskās savienības konsultanti preses jautājumos – Sallijas Benfeldes vēlmi intervēt Gunti Ulmani ārzemju latviešu laikrakstiem _Laiks _un Brīvā Latvija. Intervija tika sniegta redaktorei Ligitai Kovtunai.

PLL uzskata, ka S.Benfelde ir pārkāpusi profesionālās ētikas normas, vienlaikus strādājot kā žurnāliste un partijas Pilsoniskā savienība konsultante preses jautājumos. Tāpēc aicina šo gadījumu izvērtēt Latvijas Žurnālistu savienībai un Latvijas Asociācijai sabiedrisko attiecību profesionāļiem, lai aktualizētu «jautājumu par ētikas normu ievērošanu», informē PLL preses sekretārs Edgars Vaikulis.

S.Benfelde Diena.lv teica, ka viņa kā ārštata autore līdztekus darbam partijā raksta arī šiem diviem ārzemju latviešiem domātajiem medijiem. To redaktore L.Kovtuna bijusi informēta par S.Benfeldes politisko darbību, iebildumu nav bijis.

Par šo konkrēto gadījumu, līdzko piektdien saņemtas pretenzijas par viņu kā G.Ulmaņa intervētāju, S.Benfelde sazinājusies ar L.Kovtunu un viņa devusies intervēt eksprezidentu.

S.Benfeldes īsais secinājums ir tāds: «Latvijā šajā [priekšvēlēšanu] laikā visiem nav vienādi noteikumi. Skatoties, ka sabiedriskajos medijos uz diskusijām līdzās tādiem žurnālistiem kā Māris Zanders tiek aicināti piedalīties partiju tēlu veidotāji Ēriks Stendzenieks, Mācis Bendiks un Jurģis Liepnieks, acīmredzot, tiek uzskatīts, ka Latvijā cilvēkiem nav ne savi domu, ne viedokļa, un būs tā, kā darba devējs saka.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas