Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Apziņos elektrolīniju bojājumu dēļ izcirsto mežu īpašniekus

Valsts mežu dienests (VMD) no "Latvenergo" nākamnedēļ saņems kartogrāfisko materiālu, lai varētu noteikt, kuru īpašnieku mežos ir izcirsti koki, lai varētu viņus par to informēt, sacīja VMD Meža resursu pārvaldības departamenta direktore Baiba Rotberga.

"Primārais [darbs pašlaik] ir atjaunot elektrības piegādi, nevis uzskaitīt kuram īpašniekam ir nozāģēts īpašums," sacīja Rotberga, norādot, ka "Latvenergo" pašlaik informē VMD par to mežu izciršanu, kurā piedalās lielā tehnika.

Dienests nākamnedēļ no "Latvenergo" līdz ar kartogrāfisko materiālu saņems informāciju par koku izciršanu mazajās elektrības trasēs, lai pēc tam par to apziņotu mežu īpašniekus.

Īpašnieki tiek aicināti paši zvanīt un interesēties par koku izciršanu, taču tur, kur viņi ir uz vietas jeb dzīvo blakus savam īpašumam, tā informācija pa "ķēdīti nonāk no kaimiņa pie kaimiņa". Pašlaik konkrēta īpašnieku apziņošana no VMD puses nenotiek, bet divu dienu laikā dienestam ir zvanījuši vairāk nekā desmit interesentu.

Rotberga norādīja, ka VMD būs jāapziņo tā daļa no vairāk nekā 100 000 meža īpašnieku, kuru meži atrodas pie elektrības līnijām. Operatīvā sanāksme par esošo situāciju ir paredzēta pirmdien, 10.janvārī, plkst.9.

LETA jau ziņoja, ka izsludinātā ārkārtas stāvokļa dēļ sestdien un svētdien darbojas VMD izveidots dežūrtālrunis meža īpašniekiem, kuru teritorijā notiek koku zāģēšana, aģentūru LETA informēja dienesta pārstāve Selva Šulce.

Kā norāda Šulce, pa šo telefonu iespējams iegūt visu informāciju par to, kā rīkoties, kad tiek izcirsti elektrisko tīklu gaisvadu līnijas apdraudošie koki ārpus aizsargjoslām, kā arī būs iespējams uzzināt, kā sazināties ar VMD struktūrvienību darbiniekiem novados.

Rīkojumā par ārkārtas situāciju noteikts, ka koku izciršana pirms darbu uzsākšanas jāsaskaņo ar VMD.

Tālrunis 67213178 begin_of_the_skype_highlighting   67213178 end_of_the_skype_highlighting darbosies no plkst.8.30 līdz 17.

Kā ekonomikas ministra Arta Kampara (V) sasauktajā Ekonomikas ministrijas (EM) vadības operatīvajā sanāksmē informēja AS "Sadales tīkls" amatpersonas, kopš ceturtdienas elektrolīniju postījumu novēršanā iesaistījušies 30-40 mežizstrādātāji, savukārt nedēļas nogalē piesaistīto strādnieku skaits palielināsies vēl par 70-90.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets 6.janvārī ārkārtas sēdē vienojās par ārkārtējās situācijas izsludināšanu saistībā ar ilgstošiem elektroapgādes traucējumiem.

EM uzdots nodrošināt ārpus aizsargjoslām esošo koku izciršanu, kas apdraud elektrisko tīklu gaisvadu līnijas un elektroenerģijas padevi sabiedrībai.

VMD ir zemkopības ministra padotībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas atbild par meža politikas realizāciju visā Latvijas teritorijā, uzrauga normatīvo aktu ievērošanu un realizē atbalsta programmas ilgtspējīgas mežsaimniecības nodrošināšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas