Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Apzog arī ziedot.lv; iespējams, zagļu izvēle - mērķtiecīga

Šonakt apzagts Ziedot.lv birojs Rīgā, Bruņinieku ielā. Ap pulksten 3:30 no rīta zaglis iekļuvis birojā pa logu un aiznesis divus portatīvos datorus. Tā ir otrā šāda veida zādzība nedēļas laikā. Jau ziņots, ka 20.novembra naktī no Latvijas Sarkanā Krusta biroja nozagtas mantas un nauda no ziedojumu urnām. Policija pieļauj, ka abas zādzības ir savstarpēji saistītas, un zagļi birojus nav izvēlējušies nejauši.

Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta portālam Diena.lv pastāstīja, ka viens no birojā nozagtajiem datoriem bijis ļoti jaudīgs un vērtīgs un tajā glabātas daudzas atskaites. Nekas vairāk nav nozagts, jo birojam iedarbojusies signalizācija, uz kuru apsardze reaģējusi ļoti operatīvi, ierodoties trīs minūšu laikā.

"Visi iesniegumi, kas atradās uz galdiem, piemēram, lūgumi pēc Pārtikas bankas palīdzības, ir tikuši bojāti un izvandīti," R.Dimanta stāsta par radīto kaitējumu. Daļēji zuduši esot arī dati, kas saglabāti nozagtajos datoros, jo Ziedot.lv datu dublēšanu veicot tikai reizi mēnesī. "Laikam nāksies katru dienu veidot kopijas. Līdz šim pat nebija ienācis prātā, ka kaut kas tāds varētu notikt," neizpratnē ir R.Dimanta.

Tomēr portāla Ziedot.lv ziedotāji varot nesatraukties – nozagtajos datoros neesot ne personīgas informācijas par viņiem, ne datu par palīdzības lūdzējiem, jo šāda informācija datoros netiekot glabāta.

R.Dimanta nemācēja teikt, kas varētu būt vainīgs zādzībā. "Protams, liekas, ka varētu būt sakarība [ar zādzību Latvijas Sarkanā Krusta birojā]. Viņu birojs atrodas tikai vienu kvartālu no mūsējā. Tomēr pie mums katru dienu nāk ļoti daudz apmeklētāju, grūti pateikt vai kāds ir nācis ar domu apskatīties vai te nav ko nozagt," savu viedokli pauda Ziedot.lv vadītāja.

Ziedot.lv darbība šobrīd jau esot daļēji atjaunota.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektora vecākais inspektors Edgars Dudko, Diena.lv pastāstīja, ka abas lietas par zādzībām no labdarības organizācijām šobrīd atrodoties pastiprinātā policijas vadības kontrolē, tomēr, cik ātri tās izdosies atklāt, neprognozē. Policija pieļauj, ka ir iespējama saistība starp šiem noziegumiem.

Iespējamos iemeslus, kādēļ apzagtas tieši labdarības organizācijas, E.Dudko nosauca negribīgi. "Iespējams, tas saistīts ar ekonomisko situāciju valstī, iespējams zagļiem liekas, ka šādas iestādes ir vieglāk apzagt, bet tie ir tikai pieņēmumi," viņš skaidroja.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Ints Ķuzis Diena.lv atzina, ka ir pamats uzskatīt, ka noziedznieki mērķtiecīgi izvēlas labdarības iestādes. "Zaglis vienmēr izvēlēsies vietu, kur kaut ko var dabūt, un, ņemot vērā ziedojumu vākšanas taktiku un metodiku, kas notiek caur masu medijiem, zagļiem ir pamats uzskatīt, ka nauda tur ir," bija I.Ķuža viedoklis.

I.Ķuzis uzskata, ka labdarības organizācijām būtu jāpiedomā pie tā, kā glabāt naudu un vērtīgas lietas vietās, kur nav tik viegli piekļūt. Viņš arī piebilda: "Ziedojumu vākšana dažādās formās un dažādās vietās pašreiz ir ļoti svarīga, līdz ar to es uzskatu, ka ir svarīgi sekot tai līdzi."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas