Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Ar Aerodium saistītam uzņēmumam valstij būs jāatdod 1,35 miljonus latu

Finanšu ministrija (FM) kā Eiropas Savienības (ES) fondu vadošā iestāde uzdevusi Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrai (LIAA) uzsākt ES finansējuma atgūšanas procedūru no SIA Aerodium līdzīpašniekam Ivaram Beitānam daļēji piederošā uzņēmuma _SIA Gaisa sporta sertifikācijas centrs _1,35 miljonu latu apmērā.

Gaisa sporta sertifikācijas centrs 2004.-2006.gada ES fondu plānošanas perioda ietvaros īstenoja ES fondu līdzfinansētu projektu, paredzot gaisa sporta sertifikācijas centra izveidi Jelgavā.

FM atzīst, ka projekta ietvaros noteiktie mērķi nav un nevar tikt sasniegti, kā arī projekta īstenotāju piedāvātais risinājums projekta glābšanai nevar tikt atbalstīts, jo nav saskaņā ar Eiropas Komisijas un Latvijas tiesiskajā regulējumā noteikto.

FM arī uzskata, ka projekta saimnieciskā darbība netiek un nākotnē nevar tikt pilnībā nodrošināta. Šis ir viens no retajiem gadījumiem, kad valsts ekonomiskā lejupslīde nav bijis pamats projekta saimnieciskās darbības nenodrošināšanai.

Tāpat nākotnē FM plāno izvērtēt nepieciešamību veikt sistēmas auditu LIAA par projektu uzraudzības un kontroles efektivitāti, lai neatkārtotos līdzīgi gadījumi.

Jau ziņots, ka projekta Gaisa sporta sertifikācijas centra izveide Jelgavā kopējās izmaksas bija 2,07 miljonu latu apmērā, tai skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums 720 000 latu, valsts budžeta finansējums 620 000 latu un privātais finansējums 730 000 latu. Projekta īstenotājiem nepieciešams valstij atmaksāt pilnu projekta īstenošanas laikā saņemto līdzfinansējumu - 1,35 miljonus latu.

2010.gada jūnijā LIAA vadītājs Andris Ozols apgalvoja, ka Aerodium ir iesaistīts valsts līdzekļu izkrāpšanā un nesaskaņas World Expo 2010 paviljona lietā izmantojis, lai šantažētu LIAA.

Jelgavā izveidota "butaforija" un darbu vēja tunelis nav sācis, jo to būtu pamanījuši vismaz vietējie iedzīvotāji, apgalvoja LIAA vadītājs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas