Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Ar Krišnas biedrību par uzkritušo nojumi tiesāties negrib, bet par kompensāciju cīnīsies

Kinorežisors Ivars Tontegode, kuram pirms trim nedēļām uzgāzās ar smagu sniega segu klātā Krišnas apziņas biedrības nojume, nolēmis vēl pacīnīties - viņš mēģinās izlīguma veidā panākt, lai ēkas īpašniece - biedrība - kompensē ārstēšanās izdevumus un arī sāpju naudu. Biedrība nebija notīrījusi jumtu. Nelaimes gadījumā cieta arī jauna sieviete, tiesa, gūtās traumas bija vieglas.

Krītot nojumei, I.Tontegode guva smagas traumas - sašķīda augšstilba kauls, un nesen atklājās arī mugurkaula skriemeļa lūzums. Kopš nelaimīgā notikuma režisors joprojām atrodas slimnīcā, vēl vairākus mēnešus būs jāārstējas. Viņam arī nācās atlikt topošās filmas Sēņotāji filmēšanu.

Dienai drīz pēc nelaimes stāstīja Krišnas apziņas biedrības pārstāve Natālija Provornaja - ja puisim būs problēmas ar veselību, biedrība varot dziedināt viņu ar savām medicīnas metodēm. Šādu risinājumu viņa minēja, kad Diena jautāja, vai biedrība apsver iespēju, ka tai varētu būt jāmaksā kompensācija cietušajiem. I.Tontegode gan saka - "es neesmu tik astrāla būtne vai kā lai to pasaka".

"Man galvenais ir būt veselam, tādēļ es, protams, izvērtēšu visas iespējas, bet es visvairāk šobrīd paļaujos uz daktera informāciju, nevis uz kosmisko enerģiju plūsmām," Dienai teica cietušais. Krišnas apziņas biedrības pārstāvji viņu apciemojuši Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā, kur viņš šobrīd ārstējas. "Bija reiki speciālists, vēl viens vīrs pie manas kājas darbojās ar kādām kosmiskām enerģijām," atceras I.Tontegode.

Pēc viņa stāstītā, 21.februārī viņš kopā ar paziņu ieturējuši pusdienas Krišnas apziņas biedrības ēkas kafejnīcā, pēc pusdienām viņš nogājis lejā, vēlējies pagrabstāvā ieiet Indijas suvenīru veikaliņā, taču tas bijis ciet. Uzkāpis pa kāpnēm augšā, viņš kādu brīdi palicis stāvam zem nojumes, runājies ar savu paziņu. Tiesa, jau pašā sākumā viņš pamanījis, ka uz jumta bijusi teju metru augsta kupena. Tad smagā nojume nogāzusies abiem uz galvas.

"Tas bija pēkšņi, uzkrita tieši uz galvas. Caurums, kas radās jumtiņā, nebija no ledus gabala, tas bija no manas galvas, jumts mani notrieca zemē," atceras I.Tontegode. Pēc divām dienām sekoja operācija. "Augšstilba kauls bija daudzos gabalos sašķīdis, to saskrūvēja ar trīs skrūvēm," saka cietušais. Pirms nedēļas slimnīcā atklājies, ka jaunajam vīrietim ir arī mugurkaula skriemeļa lūzums. Cietušajam gultas režīmā būs jāpavada vēl divi mēneši, tiem sekos piecu mēnešu darba nespēja. Vīrietis nav apdrošināts.

"Iesim uz izlīgumu. Ja Krišnas biedrība protestēs pret kādiem noteikumiem, tad lieta nonāks tiesā. Tas abpusēji nebūtu izdevīgi, arī kaitētu biedrības prestižam. Būtu dīvaini, ja viņi nenāktu pretī, smieklīgi izklausās, bet - vai tiešām viņiem savu karmu bojāt," spriež I.Tontegode. Viņš vēlētos tikai saņemt kompensāciju par lielajiem ārstēšanās izdevumiem un "kādu sāpju naudu". Filmas Sēņotāji pirmizrādi kinorežisors jau pārlicis uz 2011.gadu. Nelaimes gadījums liedzis viņam filmēt ziemas skatus Baltkrievijā, kur jau bija saņemtas visas atļaujas filmēšanai sarunātas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas