Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Ar premjera rīkojumu izveidoto darba grupu cīņai ar ēnu ekonomiku vadīs Bičevskis

Lai izstrādātu priekšlikumus ēnu ekonomikas apkarošanai un godīgas konkurences nodrošināšanai, premjers Valdis Dombrovskis (JL) izdevis rīkojumu izveidot darba grupu.

Par darba grupas vadītāju iecelts Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis, bet par vadītāja vietnieku - FM valsts sekretāra vietnieks Dāvids Tauriņš, liecina paziņojums Latvijas Vēstnesī.

Darba grupā iekļauti arī Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības, Labklājības ministrijas, Valsts ieņēmumu dienesta, Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Ekonomikas policijas, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja, Tieslietu ministrijas, Ekonomikas ministrijas, Zemkopības ministrijas, Veselības ministrijas, Satiksmes ministrijas, FM, Valsts kancelejas pārstāvji, kā arī divi finanšu ministra padomnieki.

Darba grupai uzdots sagatavot un finanšu ministram līdz 2.aprīlim iesniegt īstermiņā īstenojamus priekšlikumus ēnu ekonomikas apkarošanai un godīgas konkurences nodrošināšanai, bet līdz 1.jūnijam - konceptuālu risinājumu ēnu ekonomikas apkarošanai.

Noteikts, ka darba grupas vadītājs, ja nepieciešams, dalībai darba grupā var pieaicināt attiecīgus speciālistus un ekspertus.

Jau vēstīts, ka marta sākumā premjers puclēja atbildīgās amatpersonas, lai apspriestu akcīzes nodokļa iekasēšanas apmēra kritumu. Tajā pieņemts lēmums izveidot speciālu darba grupu, kurai jāizstrādā rīcības plāns, lai aktivizētu cīņu pret cigarešu kontrabandu un nelegālu tirdzniecību Latvijā. Arī alkohola ražotāji uzskata, ka nepieciešams rīcības plāns nelegālā alkohola aprites apkarošanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas