Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Ar radariem jau oktobrī kontrolēs auto tehnisko apskati un apdrošināšanu

Latvijā ar fotoradariem jau oktobrī plānots kontrolēt tehnisko apskati un apdrošināšanu, automašīnu neapturot.Valsts policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš trešdien intervijā "Radio 101" pastāstīja, ka pašlaik Latvijā darboja četri fotoradari, bet nākamgad plānots iegādāties 160 fotoradaru.

30 būs pārvietojamie radari, 100 - stacionārie, bet vēl 30 - tukšas kastes jeb radari bez mērierīces.Patlaban apmēram 3% autovadītāju neapdrošinoties, bet vidēji Eiropā tādi esot 1%. "Ja tas procents sasniedz astoņi un vairāk, tad apdrošināšanas sistēma mūsu valstī sabrūk un no tā cietēji ir tikai autovadītāji, jo dabū maksāt izdevumus.""Tāpēc mums radās ideja šos tehniskos līdzekļus piemērot un tādā veidā veikt kontroli, neapturot autovadītāju. Izrādās - varam ar radariem kontrolēt ne tikai ātrumu, bet arī obligāto civiltiesisko apdrošināšanu un arī autotehnisko apskati," klāstīja Zivtiņš.Pašlaik nepieciešamais iepirkums ir beidzies, un Zivtiņš domā, ka "no oktobra mēs to sāksim darīt".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas