Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Arāja: Trešais spēks koalīcijā būs Nacionālā apvienība

Trešais spēks koalīcijā būs Nacionālā apvienība Visu Latvijai! – Tēvzemei un Brīvībai/ LNNK (VL-TB/LNNK), jo gan Zatlera Reformu partija (ZRP), gan Vienotība, visticamāk, nebūs tik drosmīgi un neizšķrsies par sadarbību ar Saskaņas centru (SC), portālam Diena.lv norādīja portāla politika.lv galvenā redaktore Dita Arāja.

"Ja koalīcijā ņemtu Saskaņas centru, tad abām minētajām "latviešu" partijām būtu jārēķinās ar daļēju šķelšanos, jo droši vien abu partiju nacionālāk noskaņotie biedri nespētu pieņemt sadarbību ar Saskaņas centru. Tāpat arī abas partijas rēķinās ar vēlētāju viedokli, jo droši vien arī daļai vēlētāju nebūtu pieņemams Saskaņas centru valdībā," skaidroja D.Arāja.

Vienlaikus viņa norādīja, ka nav iespējams pateikt, kurš no abiem iespējamajiem būtu "labākais" partneris. "Abi šie spēki ir diezgan līdzīgi izteikuši radikālas idejas, protams, attiecīgi savam elektoriātam atbilstošas. Tāpēc šoreiz ir kā sakāmvārdā "kod, kurā pirkstā gribi, visi sāp"," uzskata D.Arāja.

Viņasprāt, ja SC nepaņemtu koalīcijā, tad būtu jārēķinās ar iespējami spēcīgu opozīciju, ja opozīcijā paliek arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS). Portāla redaktore atgādināja, ka pagājušajā Saeimā varēja vērot, kā ZZS un SC spēja bloķēties, balsojot pret Vienotības ierosinājumiem.

"Faktiski es teiktu, ka situācija ir neapskaužama, tomēr nav nepārvarama, ja vien partijas atcerēsies, ka to galvenais uzdevums ir strādāt šīs valsts un tās iedzīvotāju labā," skaidroja D.Arāja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas