Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Arī martā Austrumu rajonos naktī prognozē -20 grādus

Martā visaukstākā, ar krasām laika apstākļu izmaiņām un nokrišņiem visbagātākā gaidāma mēneša pirmā dekāde, kad termometra stabiņš naktī Austrumu rajonos var noslīdēt līdz -20 grādiem, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Savukārt otrā un trešā dekāde būs salīdzinoši silta, tomēr naktī iespējams sals līdz -10 grādiem. Kopumā mēneša vidējā gaisa temperatūra gaidāma 0.5-1.0º zemāka par normu.

Pirmajās desmit mēneša dienās pūtīs stiprs vējš ar brāzmām līdz 15-19 m/s, daždien iespējams putenis, dekādes beigās arī migla. Gaidāmas temperatūras svārstības plašā intervālā: dekādes sākumā un pašās beigās atkušņi, bet vidū temperatūra noslīdēs naktīs pat līdz -10...-15º, austrumos -20º, un dienā -2...-7º.

Otrā dekādē būs siltāka, jo sevišķi dekādes sākums, tomēr dekādes otrajā pusē un trešās dekādes sākumā naktī iespējamas zemas temperatūras (līdz -10º). Trešās dekādes beigās temperatūra paaugstināsies: naktīs nenoslīdēs zem -3...+2º, dienā pakāpsies līdz +5...+10º.

Nokrišņu daudzums gan otrajā, gan trešajā dekādē, salīdzinot ar pirmo, samazināsies. Kopumā nokrišņu daudzums gaidāms ap normu vai nedaudz mazāks par normu (norma 26-47 mm).

Savukārt gaisa temperatūra būs zemāka par normu, kas martā ir no -2.7º valsts austrumu daļā līdz -0.2º Kurzemes rietumu daļā, kopumā Latvijā marta vidējā gaisa temperatūra ir -1.5º

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas