Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Arī ZZS no Belēviča sagaida ministram noteikto uzdevumu izpildi

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) biedri, Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) un arī finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) šodien tikās ar veselības ministru Gunti Belēviču (ZZS), sagaidot no viņa noteikto uzdevumu izpildi veselības jomā, aģentūrai LETA sacīja ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Brigmanis nevēlējās plašāk pārrunāt apspriestos tematus un Belēvičam noteiktos uzdevumus, tomēr norādīja, ka tādi ministram tikuši uzdoti un tagad tiek sagaidīts, kā viņš tos realizēs.Brigmanis piebilda, ka tikšanās ar Belēviču notiks arī turpmāk, lai sekotu, vai noteikto uzdevumu īstenošana sekmējas.Kā ziņots, arī Kučinskis sagaida, ka sarunām ar veselības ministru sekos konsekventa rīcība, īstenojot izvirzītos uzdevumus veselības jomā. Kučinskis ir saņēmis veselības ministra rīcības plāna pirmos uzmetumus, un šonedēļ viņam paredzētas divas tikšanās ar Belēviču, lai precizētu ministra darba uzdevumus."Rosīšanās ir diezgan liela, un dabiski, ka tas izraisa neviennozīmīgu viedokli," sacīja Kučinskis, lūgts komentēt publiskajā telpā izskanējušo neapmierinātību ar Belēviča darbu. Tāpēc premjerministrs cer, ka risinājumu sniegs konsekventa rīcība, kad tiks apstiprināts darāmo uzdevumu plāns veselības nozarē. Nākamajā nedēļā varētu sīkāk skaidrot, kādi uzdevumi ir plānoti, piebilda premjerministrs.Kā ziņots, pēdējā laikā tiek aizvien vairāk norādīts uz problēmām veselības jomā."Veselības aizsardzības sistēma ir praktiski bankrotējusi," Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta panorāma teica Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas valdes loceklis Pauls Princis. Viņš uzsvēra, ka visa veselības aprūpes sistēma ir neefektīva, cilvēki nevar atļauties zāles, tiem jāstāv bezgalīgās rindās, lai saņemtu pakalpojumu u.c. Ar to visu saskaras ģimenes ārsti. Princis uzsvēra, ka veselības aprūpes nozarei nepieciešams lielāks finansējums.Veselības ministrija (VM) sadarbības līgumu pagājušajā nedēļā noslēdza vien ar Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociāciju, savukārt Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas (LĢĀA) pārstāvji ministrijā neieradās vispār.Arī partija Vienotība martā aicinās uz sarunu veselības ministru Gunti Belēviču, lai uzklausītu viņu par situāciju nozarē, intervijā LNT raidījumā 900 sekundes iepriekš sacīja Vienotības valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa. Vienotība esot satraukusies par informāciju saistībā ar rindām uz valsts apmaksātiem pakalpojumiem, kvotu sistēmu, kā arī medikamentiem, kas kļuvuši dārgāki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas