Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Armija atteiksies no dažām funkcijām, varbūt arī no Brīvības pieminekļa goda sardzes

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Godman
G
Likvidējam valsti ,kā tādu?
kur ir saprats
k
es gan stipri saubos,ka zemessargu atbrivosana no apsardzes nesis kadus ietaupijumus,jo vinu vieta nakusajiem karaviriem bus jamaksa krietni lielaks atalgojums+visadas kompensacijas.Reali izdevumi palielinasies vismaz divas reizes.
žoržs
ž
es gan ar piekrītu Senajam, kā tā ņemšanās ar prezidenta durvju virināšanu ir tukša ākstība. Es gan nezinu, kā ir Somijā, taču pieņemu, ka vienkāršāk. Britu tradīcijas es neapstrīdu, bet nu latvijai gan piestāvētu jauneklīgāks tēls - tai skaitā bez godasardzēm un adjutantiem.
anglosaxis
a
Labrīt, Senais. Daļēji Tev piekrītu, daļēji nē. No vienas puses ir muļķīgi tērēt naudu militāriem mērķiem, no otras puses - mēs esam NATO valsts (to varētu atcerēties arī tēlnieks, jo Gruzija nav NATO), un šī drošība zem NATO prasa arī tēriņus. Ja Tu savām durvīm uzstādi signalizāciju, kas pieslēgta kādai apsargfirmai, par to jāmaksā. Par prezidentu - protams, ka viņš pats var atvērt durvis, bet pastāv vēl tāda lieta kā etiķete un, galu galā, tradīcijas. Neviens taču nedomā, ka goda sardze pie Brīvības pieminekļa vai prezidenta pils apsargā šos objektus. Galu galā, tas arī skaisti izskatās. Kaut arī Apvienotajā Karalistē parādās daži, kas kurn par karaļnama dārdzību, vairums britu tomēr nekad no tā neatteiksies. Personīgi man (atkārtoju, personīgi) patīk, kā sis brašais zēns atver prezidentam durvis. Tāda kā skaista izrāde.
tēlnieks
t
peec krievu iebrukuma Gruzijas teritoriijaas, pilniigi un noteikti...
Senais
S
Vajadzētu vispār beidzot sākt domāt reāli un atteikties no milzu izdevumiem iluzorai fiziskai aizsardzībai . Kam mums visi tie ampelmaņi ar spīdīgām pogām? Man šad un tad jāsmejas, kad redzu tās ampelmaņu izdarības, tieši tāpat kā redzot , ka prezidentam, kas ir ražens vīrietis spēka gados, durvis atver tāds arī ražens vīrietis, nez kāpēc tērpies operetiskā kostīmā apkāries ar spīguļiem. Pie kam šie puiši pamanās saglabāt nopietnu sejas izteiksmi.
anglosaxis
a
Vai ir vēl kāds normāls cilvēks palicis, kurš varētu iztēloties, ka Latvijas teritorijā notiek karadarbība? Viens ir palicis, kurš hipotētiski iztēlojas...
žoržs
ž
Nu šitās ākstība sjau sen varēja atteikties.
Nevajag!
N
Saprotams, nevajag to godasardzi .. nevajag to pieminekli.. nevajag to valsts prezidentu, ne vina pili,nevajag to Latvijas Radio ne to Latvijas Televiziju var iztikt ari bez tam latviesu avizem ... kam vajag puleties ar to sarkanbaltsarkano karogu? Nevajag, nevajag, nevajag.
Sirakūzietis
S
"atteikties no tai neraksturīgām funkcijām, viens no variantiem ir pat godasardzes noņemšana" Velns, nu godasardze pie Brīvības pieminekļa ir viena no raksturīgākajām lietām, kādam idiotam jābūt, lai kaut ko tādu pateiktu.
narkologs
n
Hipotētiska konflikta laikā Latvijas vads, kuru komandē "no civilas augstskolas paņemts virsnieks" saduras ar ienaidnieka vadu, ko komandē karā bijis vai vismaz karaskolā sagatavots un jau pāris gadus dienējis leitnants. Kurš kuru? Un kādas priekšzināšanas ir civilās augstskolas studentam, lai kļūtu par virsnieku, valstī, kur nav pat obligātā dienesta?
mth
m
lab, ka shodien paspeeju sabildeet mildas sargus :)
sigma
s
kopš kura laika prezidenta pils ir Brīvības piemineklī? Ej ar savu TP papartijot. Godasardzei jāpaliek. Neticu, ka godasardzes noņemšana stipri ietekmēs AM budžetu. Plika diršana.
TP biedrs
T
No godasardzes jau sen vajadzēja atteikties,kr tas redz;ets ,ka nabadzīgā valstī stāv godasardze pie prezidenta pils,kas tr ko sargāt???
Lops
L
Ar goda sardzes atteikšanos mēs tad arī simboliski parādīsim ka Latvijai kā valstij ir gals.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas