Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Arodbiedrības varētu aicināt Valsts prezidentu rosināt atlaist Saeimu

Politiķi, noraidot pilsoņu atbalstītos Satversmes grozījumus un aicinot nedoties uz referendumu, demonstrē nevēlēšanos ieklausīties tautas viedoklī, tādēļ, iespējams, arodbiedrības varētu aicināt Valsts prezidentu rosināt Saeimas atlaišanu.

To žurnālistiem trešdien pēc Saeimas Juridiskās komisijas sēdes, kurā koalīcijas deputāti ar vienas balss pārsvaru neatbalstīja grozījumus Satversmē, kas paredz tautai tiesības ierosināt parlamenta atlaišanu, atzina Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) vadītājs Pēteris Krīgers.

Viņš gan uzsvēra, ka šobrīd Valsts prezidentu uz šādu rīcību neaicina, tomēr, gatavojoties referendumam, šāds aicinājums varētu arī izskanēt.

Krīgers prognozēja, ka, visticamāk, situācija nemainīsies arī Saeimas plenārsēdē un parlaments pilsoņu atbalstītos grozījumus noraidīs.

"Man ir žēl deputātu, jo viņi spļauj acīs saviem vēlētājiem," piebilda LBAS vadītājs, aicinot arī iedzīvotājus gatavoties referendumam.

Viņaprāt, amatpersonas rīkojas nepareizi, aicinot nepiedalīties referendumā, jo tas ir pretrunā ar Eiropas Savienības praksi, kas cenšas arvien vairāk iesaistīt tautu lēmumu pieņemšanas procesā, veidojot aktīvu pilsonisku sabiedrību. Ar šādu aicinājumu amatpersonas parādot, ka tām neinteresē cilvēku viedoklis, bet to aktivitāte ir nepieciešama tikai vēlēšanu dienā.

Konstitucionālās komisijas slēdzienu Krīgers vērtēja atzinīgi, piebilstot gan, ka labprāt būtu ticies gan ar šo komisiju, gan Saeimas deputātiem, lai apspriestu sagatavoto likumprojektu, veidojot plašu diskusiju par šo tēmu.

Savukārt Tautas partijas (TP) Saeimas frakcijas vadītājs Māris Kučinskis aģentūrai BNS uzsvēra, ka saruna par grozījumiem Satversmē ir tikai sākusies.

Lai arī arodbiedrību ierosinātais likumprojekts nav pilnīgs, par nepieciešamajiem grozījumiem tiks diskutēts un līdz referendumam parlamenta pārstāvji noteikti nākšot klajā ar situācijas izvērtējumu, norādot arī, pēc cik ilga laika rūpīgi izstrādātos grozījumus varētu pieņemt.

Jau vēstīts, ka atbildīgā Saeimas Juridiskā komisija trešdien noraidīja pilsoņu atbalstītos Satversmes grozījumus, kas paredz tautai tiesības ierosināt parlamenta atlaišanu.

Grozījumus atbalstīja tikai seši opozīcijas deputāti, bet septiņi koalīcijas pārstāvji balsoja pret.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas