Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Askolds Rodins: Ilgi briedusi vienošanās

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
jolanta
j
Vai Latvija ir šī projekta dalībniece? Vai mūsu izdevība ir tajā, ka mums ir prieks par Turkmenistānu un Azerbaidžanu?
replika
r
Dīvaini, ka Tu nesaproti kāpēc šāds projekts ir labs un izdevīgs arī Latvijai. Pat ja mēs piemirstam Krievijas impēriskās ambīcijas (iebrukums Gruzijā, pamācības latviešiem un igauņiem cilvēktiesību jautājumos, izdomātā "bļižņeje zarubežje" doktrīna utt , u.t.j.p. ), vēl ir otrs aspekts - piegādes avotu dažādošana, cenas pazemināšanās, iespēja Turkmenistānai un Azerbaidžānai pašām rīkoties ar saviem dabas resursiem.
jolanta
j
Runa nav par cieņu vai necieņu. Vienkārši gribas zināt kāds ir šādu tekstu mērķis? Panākt, lai konkrētā valsts maina savu politiku? Tad vai tā ir autora personīgā iniciatīva, tad tas ir naivi, ja pasūtījums, ne visai smuki. Manuprāt, teksts nenes absolūti nekādu jaunu vai analītisku informāciju, izņemot starp rindām iekodēto un jau gadiem kā mantru skandināto vēstījumu, "jo Krievijai sliktāk, jo mums labāk". Vai šī tēze ir zinātniski, ekonomiski, politiski pamatota? Šķiet, ka nē. Tad kāpēc tā tik uzstājīgi gadiem mums tiek potēta? Kāpēc tādas valstis kā Vācija un Somija, kas tāpat savulaik smagi cietušas no PSRS(nevis Krievijas) agresijas atšķirīgi no mums veido attieksmi pret šo valsti? Kas attiecas uz Krievijas realizēto politiku saistībā ar gāzes vadu. Vai to valstu politika, kas piedalās šajā projektā(Turcija, Turkmenistāna, Irāka) Jums iedveš lielāku uzticību? Un vispār, kas mums gar to daļas? Es redzu tikai tik daudz, lai papriecātos par Krievijas neveiksmēm. Atgriežos pie iepriekš rakstītā.
jolanta
j
Tas ir cits jautājums. Es nesaprotu, kāpēc būtu jānosoda to, ka kāda valsts pēc šādas ietekmes cenšas, tas ir vienkārši dabiski un nenovēršami.
naivais
n
Krievija bija VIENĪGĀ valsts pasaulē, kurā par valsts politiku izvirzījās sauklis "laupi salaupīto!" Un tādā garā paaudzēm... Vēlams arī kaimiņvalstīs, kur strādigas, laipnas tautiņas.. Šāds "valstisks" veidojums kādai iedveš cieņu?
Saimnieks
S
Politiski ietekmīga? jā, labi, bet jautājums ir, kāda veida politiku tā piekopj.
jolanta
j
Interesanti, vai tā ir Rodina kunga personīgā nostāja vai vienkārši pielāgošanās politiskajai konjunktūrai? Viss, ko dara Krievija ir slikti, viņi tikai tēlo lielvaru. Ja valsts ir liela teritorijas ziņā, kāpēc, lai tā nevēlētos būt arī politiski ietekmīga. Vai tad tas nav loģiski? Un kas gan tur nosodāms? Vai tad mums būtu labāk', ja tik milzīga valsts būtu ar vāju valdību, kas nespēj to kontrolēt? Ir aizdomas, ka tā ir mūsu pašu mazvērtības kompleksu izraisīta vēlme, lai Krievija būtu tik nožēlojama kā 90. tajos gados, ar prezidentu dzērāju, par kuru smējās visa pasaule. Un visi teksti , kuru galvenā doma ir kaut tikai Krievijai būtu sliktāk ,ir bezspēcīgas dusmas par to, ka tagad šī valsts tāda vairs nav. Tā ir autoritāra valsts,viņi ir jāneitralizē. Turpretī visas šajā projektā iesaistītās valstis ir demokrātijas un cilvēktiesību paraugi. Nav nekāda pamata šaubīties par šo valstu paredzamību, īpaši jau Irāka.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas