Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Askolds Rodins: Mieru, tikai mieru

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Человек
Ч
Так, понимаете, Геринг, Риббентроп и Розенберг (ваш практически земляк, из Эстонии), которых повесил Нюрнбергский трибунал, тоже считали Советскую Армию палачами. Этим вы мне их напоминаете.
Vai tad
V
visīstākie "palači "tomēr nebija tie ar šapočkām?Ko viņi te -Latvijā - meklē un ar kādām tiesībām?Neviens viņus te nav aicinājis ,ne arī pilnvarojis kaut kādas aizstāvības akcijas rīkot-pretīgie fašisti!!!
dzeris - Karamele, lasītājs
d
Nu dabīgi, nevis Latvija, bet leģionāri, pārrakstījos.
Человек
Ч
Диена раскалывает Латвию, как может. Наверное, это правильно. Диене видней. А именно, специально не отражается точка зрения русской общины. Что ж, варИтесь в собственном соку:-) По рецепту Шкеле, как та лягушка, пока не сваритесь:-) Какая такая общественная интеграция:-) Да и то. Как говорил Достоевский в "Братьях Карамазовых". Разве может быть мир между палачом и жертвой? Разве может быть общественная интеграция между нацистским палачом и узником Саласпилса? Между теми, кто, вопреки запрету на шествия и с попустительства властей, прошел к памятнику Свободы между молодыми наци - знаменосцами. И - теми, что пришли к памятнику в шапочках узников концлагерей, и их, естественно, к памятнику не пустили. Между палачами и жертвами.
Karamele
K
Nu galīgi viss sagājis ķīselī. Latvija (?) esot karojusi hitleriskās koalīcijas pusē. Latvijas NEBIJA! Un nav ko te runāt par Krieivju - bija PSRS, Krievijas impērijas sapņa īstenojums, kur, ja vēl neesat aizmirsis, bija Latvija(s PSR). Nevajag jaukt pirkstu ar gurķi. Par to neviens vairs nešaubās, ka gan leģionāri, gan sarkanarmieši arimjās bija iesaukti nelikumīgi.
Denis
D
че праздновать-то, я не пойму
lasītājs >dzeris
l
Latvija kā valsts nekaroja nevienā pusē, savukārt latviešu vīri un puiši, diemžēl, bija spiesti karot abās frontes pusēs. Karš mūs nevienoja - tas mūs izšķīra un lika nogalināt ....
Vitas Krivchunas
V
Автор статьи - латентный почитатель фашистов из латышской дивизии Waffen SS. Его радует то, что никто не набил морды гитлеровским пособникам. В Германии - подобное возложение цветов фашистами с рук бы не сошло.
lno
l
Neesmu aizmirsis. Fašisms bija Itālijā un Vācijā bija nacisms. PSRS bija abi divi gan fašisms, gan nacisms. Krievija /PSRS/ 1/3 no 2. pasaules kara bija Vācijas sabiedrotais. Daži avoti apgalvo, ka sarunas starp šīm valstīm par savienības atjaunošanu tika vestas pat 1943. gadā līdz Kurskas kaujai.
Sandra
S
Stulbas politiskas spēlēs dēvē par vectēvu pieminēšanu. Pretīgi. Visiem taču radinieki ir gan latvieši, gan krievi, visi dzīvo kopā. No kurienes tas naids? Люди, давайте жить дружно!
Troll
T
To: Kaspis "...11. novembris gan nav kritušo piemiņas, bet gan mūsu varoņu diena..." ================== Es nebiju un nevarēju būt klāt ne 11. novembrī, ne 16. martā, spriežu tikai pēc tā, kas rakstīts tā laika presē. 11. novembris ir kritušo varoņu piemiņas diena. Tā tas tika atzīmēts arī tur, kur vēlāk tika izveidoti Zāles Brāļu kapi. Kas attiecas uz priekiem, tad ikviena Latvijas ģimene sēroja par ne vienu vien piederīgo, kas tai palika kauju laukos. Tāpēc svinīgi nopietns bija 18. novembris. Kara brūces tik ātri nesadzija, pagāja gadi. Priecīgi valstssvētki dažus pēdējos neatkarības gadus bija 15. maijā, tautas vienības svētkos, bet tad jau klāt bija krievu - vācu karš, latvietim nebija iemesla priecāties ne par abu kādreizējo draugu uzvarām, ne par zaudējumiem. Arī par 8\9. maiju ne, par ko jūsmo Rietumi, bet "Austrumeiropas tautām šis priecīgais maija rīts uzausa baiss un drūms," - kā savā laikā teica prezidents Eizenhauers. Manuprāt, arī tagad mums nav iemesla dalīt 8\9. maija priekus ne ar Austrumiem, ne Rietumiem. Tieši tāpat kā nav iemesla priecāties par storu nozveju Volgas lejastecē vai apelsīnu ražu Dienvidspānijā. Tie nav mūsu svētki. Mums ir citi svētki, un ja kādam liekas, ka to ir par maz, tad tie jāizdomā, ko citu?
dzeris - andrisB.
d
Kurš tad saka, ka Krievija negribēja sagrābt teritorijas, ar Polijas sadalīšanu starp Vāciju un Krieviju jau viss iesākās, un arī vēlāk, dabiski, ne jau nu nesavtīgi atbrīvot Eiropu no Hitlera bija tas Krievijas galvenais mērķis, skaidra lieta. Bet antihitleriskajā koal;īcijā Krievija bija, tātad pret fašismu cīnījās. Bet tā visa ir politika un Staļina un Hitlera savstarp;ējās rotaļas, vienkārši krievu zaldāti jau ne pie kā vainīgi nebija, un viņiem tā bija cīņa pret fašismu, tie jau arī bija īstenībā Staļina režīma upuri.
andris B.
a
dzeris - Ino 12:27 Ja neesi aizmirsis, pret fašismu cīnījās vesela koalīcija, Krieviju ieskaitot _________________________________________________ ________ Tu tiešām uzskati, ka Krievija cīnījās pret fašismu? :))) Paskatoties pagātnē, tad vairāk izskatās. ka krievi cīnījās par teritoriju sagrābšanu, nevis pret fašismu, jau sākot ar 1939. gada septembri. Ne jau velti viņi tik izmisīgi 1945. forsēja Berlīnes ieņemšanu, lai to nepaspētu izdarīt amerikāņi un angļi. Esot bijuši milzīgi nevajadzīgi upuri krievu karavīru vidū.
Kaspis
K
Klau, 11. novembris gan nav kritušo piemiņas, bet gan mūsu varoņu diena. Šajā dienā atzīmējam uzvaru pār Bermontu, kurai bija izšķiroša loma mūsu valsts neatkarībā. Šī diena ir daudzreiz nozīmīgāka par 16. martu, ar kuru tika saistītas lielas cerības, bet galvenais rezultāts (brīva Latvija) netika sasniegts. Līdz ar to 16. martam daudz vairāk piedien sēru noformējums, nekā 11. novembrim!
Troll
T
Latviešiem būtu jāsaprot, ka elku dievi - Ļēņins un Staļins krievu apziņā lielā mērā ir nomesti zemē. Cars ar visiem radiem ir beigts, Dievam Krievijā maz kas tic. Pāri palicis tukšums. Kā Saulīša filmā Friči un Blondīnes teica kāds krievu kritiķis, krieviem Dieva vietā ir "Lielais Tēvijas karš", - tā patiešām viņiem ir vissvētākā lieta, un citu svētumu viņiem nav. Mums tas būtu jārespektē. Savukārt mums ir tiesības prasīt no viņiem, lai viņi respektē mūs un mūsu piemiņas dienas, jo mums tas nav nekāds "Lielais Tēvijas", bet gan krievu - vācu karš, kurā tika ierautas arī miermīlīgās un neitrālās Baltijas valstis, piesedzot šo karu ar brūnā un sarkanā fašisma ideoloģijas miglu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas