Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Askolds Rodins: Nauda brīvās rokās

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ance
A
Vēlreiz skatiet! Iepirkuma likums attiecas uz precēm jau virs 1000 Ls - tātad 1 dators. Ar šo summu sākas tās klapatas, kuru rezultātā 1050 Ls dators klūst par 1800 Ls vērtu... Ja paš'valdībai pēkšņi jāpērk ortrs dators gada laikā, tad , lai arī tas maksātu kaut 400 Ls, bet ja kopsumm virs 1000 Ls, jātaisdas IEPIRKUMS un jāsmērē papīru kaudzes! Stulbums, ne ekonomika! Noziedznieki ir jāķer, nevis katrs valsts iestādes cilvēks jāsauc par korumpantu...
xcx
x
Es kaut kur dzirdeju ka saniknots pensionaru un stradnieku pulis iebrucis lidosta tas bij vai nu Taizeme vai Latvija isti neatceros, bet sie uzzinajusi ka premjers lido un gribejusi so kartigi iekaustit par kreditu izskerdesanu mazajam algam utt , nezinat kur tas bija Latvija vai Taizeme?
tas tak par daudz
t
ja Skelistiem un Sleseristiem izdosies paaugstinat iepirkumu slieksni, tad aptuvei 95% no visiem iepirkumu gadijumiem Latvija klus nekontrolejami. Parejos 5%, kur ir iesaistitas loti lielas naudas - celu buve uc. buvnieciba - pa lielam jau ari ir tirgus sadalits. Atvadamies no tirgus ekonomikas.
Lāpītāja.
L
Jancīgi gan tā"doma" doma, ka bez konkursa palielinasies eksports,tā vismasz tu izlasīju.neredzu nekādu sakaru ar eksportu.Tas ko iebāž savā kabatā tepat pa kluso nekādi neveicina eksportu, ja nu vienīgi vēlāk eksportējas uz kādu privatkontiņu ofšorā. Savukārt "replikas" asprātīgi pamanītais ar ko brauc Merkela,Sarkozi un Brauns tiesi norada uz sistēmu, kāda valda gudrās valstīs un tam gan ir tiešs sakars ar eksportu un importu. Gudras valstis proponē braukšanu ar savas pašmāju markas auto, lai naudiņa pa to iegādi neaizplūstu svešzemju ražotāju virzienā,un valsts augstākās amatpersonas ir t ās labā piemēra rādītājas. Bet pie mums šitas "bezkonkursa slieksnīša" uzlidojums tīri liecina,ka resursi ar steigu jāpumpē sava klana kabatās...kamēr tie kvaukšķi tur ar lietussardziņiem vicinās un pēc tam aiziet godīgi pa mājam,
Ausma
A
Tie miljardi LV valdošai kliķei ir kā narkotikas narkomānam. Bijuši treknie gadi, ir pieradums dzīvot zaļi (ES struktūrfondi, atbalsta programmas, ceļojumi, utt), te pēkšņi krīze - (naudas) paciņas izsīkst. Rokas dreb, galva dulla un te rādās tāds šņauciens - jāgrābj! Vienalga, ka nav plāns, gan jau nomuļās (pagrūdīs kādu nekur nepublicētu dokumentu blāķi) kā parasti. Kad nauda beigsies atkal būs lomkas un jauna aizņemšanās. Nedrīkst aizņemties situācijā, kad ir pie varas ir ārkārtīgi korumpēta, neprofesionāla valdība, kuru atbalsta augstprātīga un bezatbildīga valdošā koalīcija Saeimā. Tas iedzīs LV finansu purvā ar parādiem un bez pozitīviem rezultātiem priekš Tautas. Iskanējis viedoklis, ka jāaizņemas, jo aizņēumu un valsts budžetu kontrolēs SVF eksperti. Mans priekšlikums ir neņemt vairāk aizņēmumus, BET uzaicināt vairākus SVF ekspertus valdībā par konsultantiem, atlaist daļu no nekompetentiem ministriem (sākot ar slakteri). Maksimāli samazināt budžeta tēriņus un izdevumus un ieviest ekonomikas un finansu sistēmas stabilizācijas pasākumus. Paldies par uzmanību!
Latvija gandriz viskorumpetaka
L
Latvija eiropas savieniba ir viena no viskorumpetakajam zemem, iedzivotaji masveida atstaj valsti izbrauc uz Iriju, Angliju utt, ka iemeslu minot tiesi korumpetibu valsti, cilveki netic ka vinu algas tiks palielinatas materialais satvoklis uzlabosies. Bet tiem kas pie varas ar to nepietiek, lidzinejas jau ta viens no visaugstakajiem korumpetibas limeniem vinus neapmierina. JAJAUTA ja pie korumpetibas limena kur esam tagad kad valsts iepirkums bija bez konkursa 10 000ls CIK REIZES PALIELINASIES KORUMPETIBA ja GODMANIS ar SLAKTERI pienems likumu ka valsts iepirkumam konkurs nav vajadzigs lidz 200 000 LATU!!!!!!!!! Tatad ieprieks pa kluso bez konkursa vareja nobedzinat 10 000ls tagad bez konkursa pa kluso nevienam neatskaitoties vares izlietot jebkurs kas pie varas 200 000 LATU!!!!!!! TAS IR VAJPRATS!!!!!!!
dase
d
Armijas apavi, ko iegadajas aiz slegtam durvim no piegadatajfirmas, izmaksaja valstij tiesi tikpat, cik veikala Latvija analogas kvalitates apavi. Esam izrekinajusi, ka no viena apava virssumma apmeram 50-52 Ls nonaca piegadatajfirmai, kur neva noslepums- so divarpus miljonu summu sadalija godigi ka pasutitajs, ta piegadatajs. Tad par kadam efektivitatem mes runajam?? Policijas konkursos izvelas apavus, kas jamaina 1x gada. Suds kvalitate, ikdienu tados meslos policistam jastaiga 8-12 stundas. Sis apavs ir letakais piedavajums, un to izvelas, lai gan tikai 15-20% dargak ir apavi, kas janomaina bus 2-3 gados reizi. Te nevajag augstako matematiku, lai saprastu, ka valsts taupot zaude miljonus ik uz sola. Kadel tad mes telojam, ka viss ir pareizi????
mur
m
Ir tāda'ieta, kā iekšzemes uzņēmumu konkurence. Labi, paclsim griestus iepirkumiem, lai varētu bez konkursa pirkt no vietējiem. Bet kādā veidā un kas izkontrolēs to, ka tiks izvēlēts valstij visizdevīgākais piedāvājums? Politiķi nav tik godīgi, un ir tuvredzīgi izlikties, ka viss tagad sāks būt labi, bet patiesībā tikt apzagtam. Turklāt Latvija ir maza valsts un katram lēmumu pieņēmējam ierēdnim ir pa saujai pazīstamo uzņēmēju, kuri būs mīļāki, labāki, to pārējiem formulējot kā "tāpēc, ka es viņu pazīstu, mums ir ilggadīga sadarbība". Uz nākotnē tas var novest līdz "tāpēc, ka viņš iepriekš izdarīja labi un tagad mēs viņu ņemam". A pārējiem tad ko, figu? Gaidīt, kamēr lēmumu pieņēmējs ierēdnis nomainīsies? Nu, zini.... doma tev.
Līdaka
L
Viss tas ir galīgākā herņa par tiem konkursiem. Sen ir izlemts, kurš būs uzvarētājs. Pārējais- laika un naudas tērēšana. Vajag kārtību. Pirmkārt - cilvēku, kurš ir spējīgs pārvaldīt valsti. Otrkārt - iestādi, kura jau nākošajā dienā vai naktī noarestēs tos, kuri acīmredzami ir samaksājuši vairāk nekā vajadzēja. Treškārt - līgumu ar Krieviju par raktuvēm, kurās sapūdēt izlaupītājus un tos tiesnešus, kuri nespēj notiesāt izlaupītājus vienas dienas laikā.
dzeris - dzeris 12.08.
d
Pilnīgi pareizi, tikai nākošreiz nekautrējies, raksti ar savu niku!
replika
r
Daļēji piekrītu DOMA. Jo ir novērots, ka Merkele braukā ar Mercedess, Brauns ar Jaguar, bet Sarkozī ar Citroen. Kā viņiem tas izdodas, ja cenas šiem auto ir tomēr tik atšķirīgas?
dzeris
d
Ir taču skaidrs, ka neviens saeimas lēmums netiek pieņemts bez saskanošanas ar Mākoņtēvu, Atsledznieku un Hūti. Ja Saeima kaut ko lemj, tad tas noteikti ir slikti, jo tas notiek tikai šī trisgalvainā pūķa interesēs.
d'Andris
d
Konkursu birokrātija ir problēma. Piekrītu. Bet lielākā problēma ir konkursu zemais atklātības līmenis - gan izsludinot, gan termiņos, gan nolikumu saņemšanā. Brāķis ir problēma. Piekrītu. Bet lielāka problēma ir neprofesionāla projektēšana, specifikācijas sagatavošana un šo konkursu gatavotāju personiskā ieinteresētība, simpātijas vai prāta spējas. Zema cena nevar būt problēma - tas ir mērķis!!! Ja ir ievērots iepriekš minētais, tad tas arī neradīs problēmas. Pašlaik vienīgais racionāli pārbaudāmais un salīdzināmais kritērijs apzināti tiek degradēts ar jēdzienu "ekonomiski pamatotākais". Ja ir precīzi definēts projekts ar skaidru materiālu tāmi un garantijas termiņu, tad nav pamata vinnēt dārgākam piedāvājumam, kas aiz savas laipnības piedāvā nereālu garantiju "savam darbam", bet ne materiāliem. Tai pašā laikā pašas firmas eksistencei visā objekta garantijas termiņā garantijas nav ....
lno
l
Kas tad nu šinī jautājumā diskutējams: pat ezim skaidrs, ka Darītājiem apnicis taisnoties, kādēļ kārtējo reizi izvēlēts dārgākais piedāvājums.
CR
C
Īsti nepiekrītu. Publikso iepirkumu likumā (PIL) ir diezgan daudz dīvainības, kuru sakarā mums jau ir radušās problēmas, piemēram, lētākie piedāvājumi precēm un pakalpojumiem. Problēma, cik no šiem lētajiem piedāājumiem ir realizēti un vai reizēm nav tā, ka piegādātājs apzināti iet uz lētāko piedāvājumu, lai tikai vinētu konkursu, zinot, ka par šādu naudu darbus paveikt vai preci piegādāt nevarēs. Cik daudz ES fondus mēs tādā veidā esam pagrūduši, cik pagrūdīsim vēl. Galvenais nav slieksnis, bt gan pretendentu atlase, uzsvēršu, ar ekonomiski pamatotākiem, bet nevis lētākiem piedāvājumiem. Tā ir problēma, kas jārisina

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas