Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Askolds Rodins: Uz Ķīnu bez apdoma

Kā nu bez Valda Zatlera. Latvijas prezidents būs vienīgais no Baltijas valstu prezidentiem, kas nākamnedēļ Pekinā piedalīsies vasaras olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā. Igaunijas prezidents Tomass Henriks jau martā darīja zināmu, ka tieši 8.augustā, sacensību atklāšanas dienā, būšot aizņemts. Aprīlī parādījās ziņa, ka Lietuvas prezidents Valds Adamkus, plānojot vasaras vizītes un tikšanās, neredzot iespēju ierasties uz spēļu atklāšanu. Otrdien oficiāli tika paziņots, ka tā arī būs.

Martā saistībā ar tibetiešu protesta akciju vardarbīgo apspiešanu sākās runas par iespējamu olimpisko spēļu boikotu, kā tas bija 1980.gadā, kad olimpiādi rīkoja Maskavā. Toreiz pēc dalībnieku sastāva tāda pusolimpiāde vien iznāca. Tas bija protests pret iepriekšējā gada decembrī notikušo PSRS iebrukumu Afganistānā.

Šoreiz boikota nebūs, taču paredzams "mazais boikots". Rietumvalstu pirmās personas neieradīsies atklāšanas ceremonijā. Tiesa, atklāšanā klāt būs ASV prezidents Džordžs Bušs, kaut arī Kongresā tika iesniegtas divas rezolūcijas, kas mudināja prezidentu uz boikotu. Pirmo personu līmenī no Eiropas Savienības valstīm spēļu atklāšanas ceremonijā būs pārstāvētas tikai piecas. Tas — Latviju ieskaitot.

Lietuvā Tibetas brīvības centienu atbalstītāji teikuši labus vārdus par sava prezidenta "politisko gribu". Ko mūsējie var pateikt savam prezidentam?u

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas