Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

ASV vēstniecība uz jauno 41 miljonu latu vērto ēku pārcelsies vēlā pavasarī

ASV vēstniecība uz jauno ap 80 miljoniem dolāru (41 miljonu latu) vērto ēku pārcelsies vēlā pavasarī, tomēr pārvākšanos ietekmē vairāki faktori, tādēļ pašlaik ir grūti nosaukt konkrētu datumu, informēja ASV vēstniecībā Latvijā.

"Jaunā vēstniecības ēka ir apliecinājums ASV ieguldījumam Latvijas un Amerikas Savienoto Valstu attiecībās. Attiecības starp mūsu valstīm ir stipras kā vēl nekad," pausts ASV vēstniecības sniegtajā atbildē.

Par Baltijas valstīm atbildīgais ASV tieslietu atašeja birojs uz jauno vēstniecības ēku pārcelsies, kad tā tiks atvērta.

Tā kā jaunā vēstniecības ēka ir lielāka par pašreizējo, kopumā ASV vēstniecības uzturēšanas izmaksas pieaugs.

Kā ziņots, pagājušā gada novembrī ASV vēstniecība no savas pašreizējās centrālās ēkas Rīgas centrā uz jauno ēku Pārdaugavā plānoja pārvākties 2011.gada pavasarī,  informē vēstniecības preses pārstāvji.

Kā skaidro vēstniecībā, pārvākšanās uz jauno ēku notiek tāpēc, ka pašlaik vēstniecības darbinieki strādā dažādās ēkās visā Rīgā, ne tikai galvenajā ēkā Raiņa bulvārī, tāpēc ir nepieciešama lielāka māja, kur pietiktu vietas visiem darbiniekiem.

Turpmāk Rīgā tiks izvietots arī pašreizējais tieslietu atašeja birojs Tallinā.

"ASV Valsts departamentam ir drošības protokoli, kas ietver sevī starptautiski atzītus standartus. Un mūsu pašreizējā ēka neatbilst šiem standartiem. Pēdējā laikā atver vai būvē daudz jaunu ēku vēstniecībām arī citur, lai tās atbilstu minētajiem standartiem," rakstīts vēstniecības oficiālajā atbildē.

Tāpat vēstniecības pārstāvji piebilda, ka pašreizējā vēstniecības centrālā māja Raiņa bulvārī 7 tiek īrēta, tāpēc par to, kas notiks ar pašu ēku pēc tam, lems tās īpašnieki.

Kā ziņots 25.augustā, celtniecības darbi jaunajā ASV vēstniecības Latvijā ēkā Rīgā, Remtes ielā 1, bija aizkavējušies. Iepriekš bija izskanējis, ka vēstniecība uz jauno ēku varētu pārvākties jau vasaras vidū - ap Neatkarības dienas laiku - vai arī vēlāk rudenī. Bet tad tika ziņots, ka pārvākšanās plānota gaidāmajā ziemā.

Jaunās ASV vēstniecības ēkas celtniecība papildina Latvijas ekonomiku par aptuveni 25 miljoniem dolāru (12,9 miljoniem latu), kā arī nodrošina aptuveni 400 darba vietas būvniecības laikā. Jaunās ēkas celtniecība tiek veikta saskaņā ar Amerikas un Latvijas būvniecības standartiem, tādēļ jaunā ēka nodrošinās drošu un funkcionālu darba vidi gan amerikāņu, gan latviešu darbiniekiem un vēstniecības apmeklētājiem.

Jaunajā ASV vēstniecības ēku kompleksā tiks iekļauti dizaina elementi, kas izpelnījušies atzinību no ASV Ekoloģiskās būvniecības padomes enerģijas taupīšanas un vides dizaina jomā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas