Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Atceļ disciplinārsodu policistam, kurš atteicās runāt krievu valodā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
xxx
x
Vienkārši sakot - krievu cūkas! Un šie īpaši nekaunīgi un agresīvi. ' Latvieši paši vainīgi, ka tādus šeit kultivē. Sen jau vajadzēja pāraudzināt, lai iemācās valodu, nevis, kad kompānijā 10 latvieši un 1 krievs, visi vervelē krieviski! Mēģināsim labot, kas vēl labojams uz priekšdienām!
īsumā
ī
man liekas, ka te pienākas nopietni sodi šaupierīsiem. Normālu apsūdzību ar visiem tiesu darbiem un adekvātiem sodiem!! Ta tāču ir klaja ņirgāšanās par valsti ,valsti,varu, nacionālā naida kurināšan+ rasisms/ fašisms un viss pārējais.
Eva Braun
E
Katrs no mums ,lai ik dienu ir nomodā par Latvijas Godu ! Ik vienā situācijā mums ir jāiesaistās un jāceļ gaismā šie bezkultūras 5.kolonas gnīdu darbi....
Eva Braun
E
Ja Latvijā šādiem urlām nespriedīs bargus sodus -variet letiņi jau sev kapu rakt šodien un bēniņos neaizmirstiet sagādāt laikus zārciņus saviem mazbērniem .... ar to MĒS IZBEIGSIMIES ...es pilnīgi nopietni....
abc
a
Uzskatu, ka nav nepieciešams speciāls likums kas aiszargātu policistus no ņirgāšanās vai mundiera aizstāvēšanai. Tas kādu godu paratie pilsoņi izrādīs pret policistiem atkarīgs no tā, kā rīkojas policisti, un vai viņu rīcība nes godu mundierim, vai paši to aptraipa. ============== Speciāls likums nav vajadzīgs, bet pantus gan ir jāmaina uz stingro pusi. Un kādu godu, Jūs domājat, policistam izrādīs kriminālās pasaules elementi, ja viņu lokā goda lieta skaitās policistu pazemot? Jūsu zināšanai, policisti respektu šajās aprindās panāk, izmantojot puslegālas metodes, jo likums neparedz aizstāvēt policista (valsts) godu, jeb aizstāv to ļoti vāji. Jums nav ne vismazākās saprašanas, par ko runājat.
abc
a
Nu nesaki viss, paskaties kanālā Fox crime dokumentālu raidījumu par ASV policiju, tur ar ģīmi pret asfaltu noliek vienu sekundi pēc policista izteiktā rīkojuma, ja aizturamais sāk minstināties un un uzreiz nepilda policista rīkojumu. Par pretošanos arestam ir bargi sodi, bet Latvijā var atļauties strīdēties ar policiju un policists tam neko nevar padarīt, tas ir likumdošanas stulbums.
komentētētājiem
k
Mēs vēl dzīvojam Latvijā un latviešu valoda ir nacionālā, ja nezini ir pēdējais laiks mācīties, aizbraucot uz Franciju neviens ar tevi nerunās latviski. Mūrniecei gan vajadzēja kā ministrei nokārtot likumdošanu, ko darīt šādos gadījumos, ja nepakļaujas policijas rīkojumam un to pārkāpj. Procedūra varētu būtu ļoti īsa, roku dzelži, buss un tuptūzis noskaidrot personības, īsi konkrēti un galvenais saprotami:))))
Ēriks
Ē
Neapšaubu, ka līdzpilsoņu attieksme pret policistiem bieži ir neadekvāta. Tikpat pārliecināts esmu, ka dažu labu policistu attieksme pre pilsoņiem nav labāka. Uzskatu, ka nav nepieciešams speciāls likums kas aiszargātu policistus no ņirgāšanās vai mundiera aizstāvēšanai. Tas kādu godu paratie pilsoņi izrādīs pret policistiem atkarīgs no tā, kā rīkojas policisti, un vai viņu rīcība nes godu mundierim, vai paši to aptraipa. Tas par ASV arī galīgs sviests... Tāpat kā šiet, jāpilda policistu LIKUMĪGĀS pavēles, bet fizisku spēku viņi drīkst lietot tikai galīgas nepieciešamības gadījumā, turklāt, tikai tādā mērā, kāds nepieciešams lai nodrošinātu kārtību, drošību un, nepieciešamības gadījumā, aizturēšanu, ja nepakļaujas. Rokas dzelžus gan tur uzliek daudz ātrāk kā šeit (arī sievietēm), bet tas vairāk lai aizsargātu policistus un arī pašus aizturētos. tiekot aizturētam emocijas var likt aptumšoties pat normāla cilvēka prātam, bet roku dzelži liek justies bezspēcīgam un atur no neprātīgas rīcības. Jebkurš policists, kas ASV dod kādam ar steku par to vien, ka viņu apsaukā pats viens divi atradīsies un apsūdzēto sola turklāt gan pats gan iestāde/pilsēta kas viņu algo atbildēs civiltiesiskā kārtā, un tur tiesa piespriedīs ne vis grašus kā Latvijā, bet miljonus!
asv
a
Izskatās notikumi risinājušies Kokneses novadā, Atradzē 300m no P80 šosejas 91kilometrā. ASV ar abiem iespējams rīkotos savādāk, likumdošana ir plašāka Tā tas notiek ASV. Jo nav nekādas garantijas policijai, ka nav bruņojušies un ir bandīti.
A
A
.
bij policists
b
Un vēl, policijā klīst baumas, ka paaugstinās izdienas pensionēšanās vecumu no 50 uz 57 gadiem jau no 1.janvāra. Pasakiet, ministres kundze, kāds būs policists Spilbergs 55 gadu vecumā , veicot ikdienā šādu darbu? Varu pateikt, viņš būs garīgi un fiziski slims un pilnīgs nabags. Vai ir vērts bendēt savu veselību dēļ 250-350 latiem uz rokas? Skaidrs, ka nav, tāpēc brašajam policistam iesaku meklēt citu darbu, bet uz ielas lai stāv tas puspriekšnieks, kas viņam iedeva rājienu.
bij policists
b
Varat būt mierīgi, Latvijas pilsoņi, policisti tādus uzbraucienus saņem katru dienu, daudzu gadu desmitu garumā, bet nevienu tas neinteresē, ne priekšniecību, ne centrālo aparātu, ne ministri. Problēma ir likums, kas ņirgāšanos par policistiem neuzskata vispār par pārkāpumu, nepakļaušanos un pretošanos par sīku administratīvo pārkāpumu. Tradicionāli policijā priekšnieki savus darbiniekus nevis aizstāv, bet iegrūz mēslos vēl dziļāk. Un te ir divas lietas, kas ir Mūrnieces kompetencē - izmaiņas likumā un kadru politika. Nekas šajā ziņā nav darīts. Par piemēru jāņem ASV likumdošana, kur par nepakļaušanos draud 2 gadi cietumā un policistam ir tiesības nekavējoties pielietot fizisku spēku, steku un rokudzelžus uz pirmā rīkojuma tulītēju nepildīšanu. Latvijā par rokudzelžu uzlikšanu tulīt pat jāraksta atsevišķš ziņojums un priekšnieks par to nav priecīgs. Sākas dienesta izmeklēšana un visāda nervu bendēšana. Vai Mūrniece, centrālais aparāts vispār zin, ar ko nākas saskarties parastam policistam, pildot pienākumu. Nezin, jo tad Mūrniece šādu izbrīnu un sašutumu neizrādītu. Vēlreiz atkārtoju, ka šādas lietas notiek katru dienu, tas nav nekāds izņēmums.
koma
k
Tagad paskaidrojiet, kuru savu klerku Mūrniece ir sodījusi par NEPAMATOTU soda uzlikšanu? Tas ka par čali paņirgājās,viņa priekšniecība - uzliekot sodu un pazemojot, tas tagad anUlējās... bez sekām ? Mūrniecei sviestmaize! Kāda gudra lēmēja. P-c!
Ēriks
Ē
Tā nu gan nav... nejauc neprašanu ar atteikšanos. Esmu bijis Spānijā un ļoti daudzās citās pasaules valstīs. Visās, atskaitot Franciju, cilvēki, cik nu māk, allaž gatavi saruna'ties jebkurā iespējamā kopīgā valodā. Bieži viņi neprot vairāk kā vienu vai divus vārdus angiski, bet obligāti atradīs iesp'ju tos iespraust, parādot labo gribu. Tas vienkārši, no pieklājības un no tīri praktiskiem apsvērumiem, ir vienīgā loģiskā rčība. Pēc video noskatīšanās Degpunktā, domāju, ka šis konflikts noticis, jo satikušies divi āži, kas tā vietā lai izrādītu cieņu viens pret otru, gribējušies badīties viens ar otru. Ja policists būtu izrādījis kaut vai minimālu pieklājību un saprātu, vis konflikts, visticamāk, varēja nenotikt. Domāju, ka pie vainas abi. Puisim protams jāatbild, bet ja savu personīgo naidu vai nostāju policists nespēj atdalīt no darba pienākuma pildīšanas, tad viņš savam amatam neder.
KK
K
Vai ir sodīts tas, kas uzlika pretlikumīgo sodu?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

video


* Noskatīties video materiālu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas