Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Atceroties Oskaru Kalpaku, Veldre sola atklāt komandiera muzeju

Šogad jābūt atklātam Latvijas nacionālā karaspēka pirmā komandiera Oskara Kalpaka muzejam - tam jābūt kā Latvijas armijas 90.gadadienas pasākumu kulminācijai, šodien uzrunā Kalpaka piemiņai veltītā pasākumā Saldus rajona Zirņu pagasta _Airītēs _sacīja aizsardzības ministrs Vinets Veldre (TP). 

Aģentūra LETA ziņo, ka V.Veldre, uzrunājot jaunsargus un klātesošos, uzsvēris: «Ar lepnumu novērtēju jaunsargu solījumu «Augsim Latvijai»! Šis solījums ir svarīgs tiem sirmajiem cilvēkiem, kuri, ejot caur grūtajiem laikiem, ir saglabājuši līdz šodienai latviešu karavīra tēlu, valsts neatkarības un brīvības garu. Šodienas solījums līdzi nes apņemšanos mīlēt savu valsti, draugus un tuvākos.»

Latvijas Nacionālā karaspēka pirmā komandiera Oskara Kalpaka piemiņai veltīts pasākums šodien notika arī viņa dzimtajās mājās Liepsalas Ošupes pagastā Madonas rajonā.

Pasākumā piedalījās Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš, Aizsardzības ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku (NBS) pārstāvji, Nacionālās aizsardzības akadēmijas kadeti, jaunsargi un Ošupes pagasta pārstāvji.

Pasākuma dalībnieki nolika ziedus pie piemiņas akmens O.Kalpakam. J.Dalbiņš savā uzrunā uzsvēra O.Kalpaka izšķirošo nozīmi Latvijas valstiskuma un Nacionālo bruņoto spēku tapšanā. Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departamenta direktors Airis Rikveilis norādīja, ka arī šodien no O.Kalpaka un viņa bataljona karavīriem mēs mācāmies izturību, pašaizliedzību un drosmi grūtību priekšā neatkāpties no sava mērķa.    

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas