Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Atjauno normu par bērnu obligātu sagatavošanu skolai no piecu gadu vecuma

Saeima otrdien ārkārtas sēdē, skatot 2010.gada valsts budžeta pavadošo dokumentu paketi, atbalstīja likumprojektus, kas paredz atjaunot bērnu obligāto sagatavošanu skolai no piecu gadu vecuma un nodrošināt šo pedagogu atalgojumu no valsts budžeta.

Par grozījumiem Izglītības likumā balsoja 66, bet pret bija 20 deputāti. Savukārt par grozījumiem Vispārējās izglītības likumā balsoja 63 un pret bija 27 tautas kalpi.

Grozījumi likumos paredz noteikt, ka obligātā pirmsskolas vecuma bērnu sagatavošana pamatizglītības ieguvei ir no piecu gadu vecuma un pedagogu darba samaksa valsts vai pašvaldības izglītības iestādēs, kuri īsteno šīs pirmsskolas izglītības programmas piecgadīgo bērnu sagatavošanai līdz pamatizglītības programmas apguvei, tiek nodrošināta no valsts budžeta, kā tas bija līdz 2009.gada 1.jūlijam.

Iespēja atkal maksāt no piecu gadu vecuma bērnu izglītošanā iesaistīto skolotāju algas no valsts budžeta panākta, valdībā apstiprinot "Sociālās drošības tīkla stratēģiju". Tā paredz, ka 2009./2010.mācību gadā no Pasaules Bankas aizdevuma līdzekļiem valsts finansēs piecgadīgo un sešgadīgo bērnu sagatavošanu skolai, lai gan, veidojot šā gada budžeta grozījumus un neieklausoties par izglītības nozari atbildīgās ministrijas un ministra argumentācijā, līdzekļi šajā pozīcijā netika paredzēti.

Kopumā 2009.gada četriem mēnešiem šo pedagogu atalgojumam ir paredzēti nedaudz vairāk kā četri miljoni latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas