Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Atklāj dārgu auto īpašnieku apkrāpšanu, aizdomās turamais brīvībā

Policija aizturējusi bijušo SIA LATBEMA Serviss īpašnieku, kuru dārgu auto īpašnieki vaino iespējamā krāpšanā. Taču aizturētais atzinis vien to, ka ir darbojies uzņēmumā, bet noliedzis saistību ar krāpšanām. Policijai trīsreiz nav izdevies pārliecināt tiesu, ka aizdomās turamajam jāpiemēro drošības līdzeklis – apcietinājums.

SIA _LATBEMA Serviss_ klienti, kuri iegādājušies dārgas automašīnas un nav spējuši vairs samaksāt ikmēneša līzinga maksājumu, policijai ziņojuši, ka, iespējams, kļuvuši par krāpšanas upuriem. Kopš augusta firma par viņiem pārstājusi maksāt par automašīnu īri un firmas kontaktu tālruņi ir atslēgti.Valsts policijas Rīgas reģiona policijas iecirkņos saņemti vairāki šādi iesniegumi, informē VP Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis.Šovasar - jūnijā un jūlijā - uzņēmums SIA _LATBEMA Serviss_ noslēdza vairākus īres līgumus ar izpirkšanas tiesībām. Uzņēmuma klienti bija cilvēki, kas nopirkuši jaunas automašīnas līzingā un finansiālu apstākļu dēļ vairs nav spējuši nomaksāt ikmēneša maksājumu. Līdz jūlijam par šo firmu policijā sūdzību nebija, bet augustā firmas klienti cits pēc cita vērsās Rīgas reģiona policijas iecirkņos, informē T.Sadovskis.Policija noskaidroja, ka firma ir pārreģistrēta uz kāda bezpajumtnieka vārda, savukārt iepriekšējais īpašnieks bijis kāds 1967.gadā dzimis vīrietis, kurš tika izsludināts meklēšanā. Notika arī apkrāpto iedzīvotāju automašīnu, kuras, iespējams, izvestas ārpus Latvijas teritorijas, lai pārdotu, meklēšana. Tikmēr apkrāptajiem nācās turpināt maksāt līzinga ikmēneša maksājumus, lai gan automašīnas bija pazudušas.17.septembrī policija aizturēja bijušo firmas īpašnieku, kurš atzina, ka ir darbojies minētajā uzņēmumā, bet noliedza savu saistību ar krāpšanām. Divas dienas vēlāk Latgales iecirkņa darbinieki lūdza tiesu piemērot aizturētajam drošības līdzekli apcietinājumu, taču tiesa šo lūgumu atteica. Vēl pēc divām dienām, 21.septembrī, Rīgas reģiona Kurzemes iecirkņa darbinieki lūdza tiesu aizturēto vīrieti apcietināt par viņu apkalpojamajā teritorijā izdarītajiem noziegumiem, taču arī šoreiz tiesa piemēroja ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli. Lietu par visām Rīgas reģionā izdarītajām krāpšanām pārņēma Rīgas reģiona Kriminālpolicijas 2.nodaļa un 23.septembrī lūdza Rīgas Centra tiesu piemērot aizdomās turamajam apcietinājumu kopā par vienpadsmit krāpšanas epizodēm, kurās zaudējumi mērāmi vairākos simtos tūkstošu latu. Arī šoreiz tiesa šo lūgumu atteica.Sāktie kriminālprocesi ir apvienoti vienā „Par krāpšanu lielā apmērā, ja to izdarījusi organizēta grupa” un tiek meklētas arī citas šajā noziegumā iesaistītās personas, policija izmeklē, vai SIA _LATBEMA Serviss _upuriem nav krituši arī citu Latvijas pilsētu iedzīvotāji.Policija sākusi sadarbību ar citām Eiropas Savienības valstīm, kurās varētu būt pārdotas izkrāptās automašīnas.

Uzņēmumā SIA Latbema pastāstīja, ka uzņēmumam ar LATBEMA Serviss nekāda sakara vairs nav. Agrāk tas bijis meitasuzņēmums, bet tad pārdots, ziņo Db.lv.

Savukārt interneta portālā sūdzības.eu augustā veikts ieraksts: «Meklējam Artūru Dorošenko, dzimis 16.02.67, kurš noslēdza ar mums auto nomas līgumu par Hyundai H1 izmantošanu. Veica tikai vienu maksājumu jūlijā un augustā vairs nemaksā, telefons neatbild, un Latbemā, kuras valdes loceklis skaitījās uz līguma slēgšanas brīdi, vairs nav atrodams. Ir aizdomas, ka šādi līgumi ir slēgti ar vairākiem auto īpašniekiem.»

(papildināta ar pēdējām 2 rindkopām)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas