Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Ātrās palīdzības transporta pakalpojumu iepirkumā - par 10 miljoniem lielāka summa nekā plānots

Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) dienesta rīkotajā konkursā par ātrās palīdzības transporta pakalpojumiem uzvarētāja piedāvātā līgumcena sasniedz __31 667 793 latus, kas ir par desmit miljoniem latu lielāka nekā šajā iepirkumā sākotnēji prognozētā.

Konkursā uzvarējis SIA Rīgas sanitārā transporta autobāze, kas bija vienīgais pretendents, ceturtdien vēsta laikraksts Diena. NMP dienesta direktora pienākumu izpildītājs Semjons Štrihs skaidrojis, ka Rīgas reģions piecu gadu līguma laikā paplašināšoties, tādēļ, iespējams, vajadzēšot nevis tikai 65 mašīnas, kā tas ir šobrīd, bet gan līdz 85. Tiesa, S.Štrihs nav skaidri atbildējis uz jautājumu, tieši kurā brīdī NMP dienests guva atziņu, ka būs vajadzīgs vairāk mašīnu. Vēl februāra pirmajā pusē NMP dienests runāja tikai par 21 miljonu latu, konkurss tika izsludināts pirms trīs mēnešiem.

NMP dienesta sabiedrisko attiecību pārstāve Laura Bundule norādījusi, ka 31,6 miljoni latu ir līguma maksimālā summa, samaksu par pakalpojumu veiks ar pēcapmaksu, norēķinoties tikai par faktisko apjomu, kas būs atkarīgs no iepriekšējā mēnesī nostrādātajām stundām un nobrauktajiem kilometriem.

Laikraksts atgādina, par TV3 raidījuma Nekā personīga februārī vēstīto, norādot uz aizdomām, ka NMP dienests sagatavojis labu augsni biznesam vienai firmai, ar to domājot Rīgas sanitārā transporta autobāzi, jo konkursa noteikumi atbilstot tikai vienam uzņēmumam.

Visu Lauras Dzērves rakstu "Pasūtījumu iedeva vienam" lasiet ceturtdien Dienā vai sadaļā Šodien laikrakstā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas