Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Auditori LTV un LR apvienošanu iesaka sākt nākamgad vasarā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Soja
S
var jau buut,ka citaas valstiis saads apvienojums darbojas,tikai ne Latvijaa,kur katrs meedz deki vilkt uz savu pusi-LTV kopaa ar LR-viens traks tirgus...
Pesimists
P
Diemžēl LTV tieši Kota valdīšanas laikā uzrāda angažētības pazīmes, kas agrāk nebija /gan Panorāma, gan 100.pants, gan Jauna nedēļa/. Baidos, ka tad, ja abus medijus apvienos, arī LR zaudēs savu objektivitāti. Respektīvi - tiks atbrīvoti žurnālisti, kas sniedz objektīvu informāciju /iemeslus un veidus kā to izdarīt jau var atrast vienmēr/. Protams, ka gan TP, gan LPP/LC apvienošanas procesu grib pasteidzināt, jo tuvojas kārtējās Saeimas vēlēšanas - kas kontrolē medijus, tas vinnē deputātu krēslus. Un iespaidot cilvēku prātus pie mums - Latvijā - ir ļoti viegli /prakse to ir pierādījusi jau kuro reizi/. To daļēji var izskaidrot ar mūsu vēlētāju vecuma struktūru. Lielākie balsotāji ir pensionāri, jo vidējā un jaunākā paaudze lielā skaitā ir izbraukusi no valsts un vēlēšanās nepiedalās. Bet pensionāri vēl no krievu laikiem ir pieraduši, ka radio un TV saka vien tīru patiesību. :(( Diemžēl situāciju smagāku padara Dienas pārpirkšana - nav skaidra tās tālākā virzība. Jā, ir jau vēl viens papildus apstāklis - Šleseram tik ļoti, nu tik ĻOTI gribas to radiomāju!
Veiko Spolitis
V
Un ko Juus teiksiet pa BBC? ERR (Igaunijas valsts apraide) Tallinaa kopeeja BBC un sisteema darbojas:) Meediju telpa nav statiska, jo var klausities radio auto, podcast, www un ja atliek laıx, tad arii var iesleegt taalraadi:)
Kriksis
K
"Piedodiet, kam taupības režīmā ir vajadzīga Gundas Vaivodes ambiciozā klasika, kuru klausās ļoti mazs procents, bet darbinieku skaits ir bezjēdzīgi liels.." Plnīgi piekritu!
Hm
H
Par tiem igauņiem nezinu. Tas pats cilvēks ziņojot radio ziņās un TV ziņās. Neesot vairs jēgas skatīties TV un klausīties radio. Viens saturs, viens pasniegšanas stils. Daudzveidība jau zūdot gan. Turklāt radio visus labākos vienmēr spiesti atdot TV kadram, tādēļ radio vairs nav oriģināls un interesants.
beta
b
Daudz kur pasaulē apvienotais modelis darbojas veiksmīgi. Samazinās ne vien administratīvās izmaksas, bet arī visdārgākās - ziņu izmaksas! Lai operetivi pasniegtu jaunako informaciju, ziņu dienestiem jatur vesels bars darbinieku, kas nēsājas pa dažādām vietām un vāc informaciju. Uz vienu notikumu ierodas divi darbinieki - viens no televīzijas, viens no radio. Informacija viena un ta pati, jamaksā diviem. Apvienojot, optimizesies atbalsta funkcijas - personala vadība, grāmatvedība, saimnieciskās lietas un lielās ziņu dienestu izmaksas. Pamatīga ekonomija un telpu nomu. Ta ka visu to var izdarīt, igauņi jau dara, mēs četrus gadus gudrosim...
Trakums
T
"E.Kots atturīgi vērtē saimniecisko un administratīvo funkciju apvienošanu, kamēr medijs nav sācis strādāt vienā ēkā" Kādā akmens laikmetā jūs dzīvojiet - par šādu frāzi no mediju vadītāja puses esmu vairāk nekā šokā!
Laiks
L
Cienījamie LTV un LR pārstāvji - ir skumji un tajā pašā laikā smieklīgi dzirdēt šos jūsu ironiskos apgalvojumus, kāpēc apvienošana nav vajadzīga! Ir vajadzīga un jo ātrāk, jo labāk! Lai arī tas sākumā maksātu, bet man kā nacionālo mediju patērētājam nav nekādas vajadzības, ka vienam ir skābbarības tornis uz vienas no Rīgas salām, otriem lepna vecpilsētas rezidence, divi direktori un simtiem tehnisko darbinieku. Ja reiz caurām dienām kladziniet, cik elementāri ir aizklapēt ciet n-tās valsts aģentūras un ministrijas apvienot, tad ar tādu pašu pieeju komentējiet arī savus racionalizēšanas procesus!
facs
f
Kas par interesantu viedokli - aizstāvēt kotu - LTV arvien uzstājīgāk tiek pieņmeti darbāpilnīgi neprofesionāļi, cilvēki kas klausa kotam, bet neko nejēdz no darāmā darba. Es varu piekrist tikai xx.
xx
x
Nu ko - Kotam būs izdevies realizēt uzdoto uzdevumu - LTV novešana līdz iznīcinbāšanai un slēgšana...nevajag šīs valsts patiesajiem bīdītājiem sabiedriskos mēdijus - nu saprotit taču to vienreiz....
Es to LTV
E
Nu gan parādīji savu intelektu. Ja jau Kota galvaneis nopelns ir, ka viņš novērtē tos, kas pelna, un iznīcina, kas nepelna, tad TV kā sabiedriskas TV patiešām nebūs. Ja sabiedriskajam radio ir jālaiž šlāgeri, lai nopelnītu, un jālikvidē klasika, kas nepelna, tad arī sabiedriskā radio vairs nebūtu. Labi, ka radio vada Kolāts nevis Kots :)
LTV
L
Nemuldi daudz par Edgaru Kotu!!! Viņš atšķirībā no Kolāta ir cilvēks, kas spēj veikt reformas un saprot kā pārdzīvot krīzi!!! Latvijas radio stagnē!!! Piedodiet, kam taupības režīmā ir vajadzīga Gundas Vaivodes ambiciozā klasika, kuru klausās ļoti mazs procents, bet darbinieku skaits ir bezjēdzīgi liels...kamēr LR2 darbienieki, kas reāli pelna naudu -saņem mazas algas, bet pārējie barojas!!! Kots irlabāks par Kolātu - gan no vadītāja spējām, gan arī no cilvēcīgā viedokļa!!!
LTV
L
Tas ir murgs - LTV nevajag draudzību ar Latvijas radio!!!
Varde
V
Vienīgā jēga no apvienošanas būtu tikt vaļā no tā "ņedoučkas", kas lūr no bildes...
Linda
L
Pēc pieejamās informācijas E&Y analīze neizskatās nopietni vērā ņemama šobrīd, kad tiek slēgtas skolas un slimnīcas, "īsinātas" pensijas un algas!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Kā varētu noritēt LTV un LR apvienošanās: 

2009.gada septembris - Norit sagatavošanās, tiek risināti juridiski un tehniski jautājumi

2010.gada jūnijs - Juridiski ir viens sabiedriskais medijs, bet kopā strādā tikai administratīvie un saimnieciskie dienesti

2012.gada janvāris - Notiek jaunās sabiedriskā medija ēkas būvniecība, pēc tam mediji sāk strādāt zem viena jumta

2013.gada jūnijs - Apvienošanās pabeigta pilnībā

Avots: Dienas apkopotā informācija

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas