Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Augstskolu absolventu vidū mantijas kļūst populārākas

Mantija un cepure ar pomponu, kuru, saņemot diplomu, pārmet uz kreiso pusi, pēdējos gados kļūst arvien populārāka Latvijas augstskolu absolventu vidū, liecina aptaujāto mantiju iznomātāju teiktais. Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) tā ir obligāta prasība, citu augstskolu studenti var izvēlēties vai savā izlaiduma dienā tajās tērpties.

“Pie mums tas ir katra studenta paša ziņā. Visvairāk to atbalsta meitenes praktiskuma dēļ, jo tad nav jāmeklē kleitas,” saka LU studentu pašpārvaldes (SP) priekšsēdētājs Edvards Ratnieks. Tomēr reizēm, kad absolventes jau kleitas ir iegādājušas, viņas kategoriski atsakoties no mantiju vilkšanas. LU līdzīgi kā citās universitātēs mantijas visvairāk velk maģistra ieguvēji. “Pagājušogadu kāds datorikas fakultātes bakalaura absolvents ļoti aktīvi atbalstījia mantiju vilkšanu, tomēr viens no viņa kursa biedriem demonstratīvi uz izlaidumu ieradies uzvalkā,” stāsta SP priekšsēdētājs.

RSU SP priekšsēdētāja Sindija Podaviļņika stāsta, ka viņas universitātē gan bakalauru, gan maģistru absolventu vidū mantiju nēsāšana ir obligāta prasība jau vairākus gadus.

Rīgas Tehniskās universitātes bakalaura studenti savā izladuma dienā mantijas izvēlas vilkt reti. “Visvairāk tie ir maģsitri. Bakaulauru vidū mantijas velkt ļoti reti un tikai gadījumos, kad par to vienojas viss kurss,” saka RTU studentu parlamaneta prezidents Artūrs Zeps, kura mācību iestādē šada tradīcija esot aptuveni 5 gadus.

“Šogad pie mums mantijas īrēs aptuveni 1000 absolventi. Viņu vidū vairāk gan būs bakalaura saņēmēji. Viņu vidū visvairāk būs LU absolventu” saka mantiju nomas mantijas-tev.lv pārstāvis Aleksandrs Kukels. Turpretī uzņēmuma Irve pārstāve Iluta Gulbe stāsta, ka pie viņiem mantijas vairāk iznomā maģistranti. “Mēs mantijas nomājam jau 10 gadus un varam teikt, ka to popularitāte aug ar katru gadu,” saka I.Gulbe.

Bakalaura ieguvēji pie savām mantijām pieskaņojot dzeltenas šalles, maģistra- bordo toņos, bet doktoranti velk melnas šalles vai arī tikai melno mantiju. Izpētot mantiju nomu piedāvājumu, tās komplektā ar šalli un cepuri iespējams izīrēt sākot no pieciem latiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas